Print

Tientallen gemeenten stoppen met Starterslening

Tientallen gemeenten stoppen met Starterslening

Starters op de woningmarkt staan er steeds vaker alleen voor. De afgelopen maanden besloten tientallen gemeenten te stoppen met het verstrekken van Startersleningen. Eerder al zette het rijk zijn bijdrage stop. Daardoor kunnen veel starters tienduizenden euro's minder lenen.

Begin 2013 reserveerde minister Blok van Wonen 50 miljoen euro voor de Starterslening. Sindsdien werd iedere lening door het rijk gefinancierd en de andere helft door gemeente en eventueel provincie. Ongeveer 13.000 starters maakten sinds 2013 van de regeling gebruik om een huis te kopen, berekende het Economisch Instituut voor de Bouw eerder dit jaar.

Jonge kopers maken aanspraak op de lening als ze bij de bank niet genoeg kunnen lenen om het huis van hun keuze te kopen. De lening heeft gunstige voorwaarden.

Op 1 mei waren de 50 miljoen euro van het rijk echter op. Sindsdien moeten gemeenten het alleen bekostigen, eventueel met steun van de provincie. In die paar maanden tijd hebben al 30 gemeenten besloten geen leningen meer te verstrekken.

Lees meer over het kopen en andere manieren van financieren van een huis op Finfin van Adfiz >>

Bron: AD

Categoriën: Particulier , Huis kopen
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading