Print

Speel met je medewerkers een cyberquiz

Speel met je medewerkers een cyberquiz

Wat is nu echt een sterk zakelijk wachtwoord? Hoe herken je nepmails? En hoe veilig is eigenlijk een openbaar netwerk? Wil je over deze vragen op een leuke manier met je medewerkers aan de slag? Dan is de Alert Online Pubquiz bedrijvencompetitie een goede manier. Je kunt de hele maand oktober meedoen.

De pubquiz, die ook heel goed een gezellige vrijdagmiddagborrel kan zijn, is onderdeel van de Europese cybersecuritymaand. In de hele maand oktober zijn er tal van activiteiten waar je als bedrijf aan deel kunt nemen. Zie hier het activiteitenoverzicht. Alles is er op gericht om cybersecure gedrag te stimuleren en onder de aandacht te brengen van medewerkers.

Phishing

Phishing (valse emails die naar een nagebootste website leiden) is één van de meest voorkomende vormen van cybercrime. Eenmaal geklikt op een phishinglink ontstaat vaak een reeks van andere cyberaanvallen. Het MKB vormt een kwetsbare groep en is vaak slachtoffer van cybercriminaliteit.

Experiment

Ruim een kwart van de MKB-medewerkers heeft in het afgelopen jaar op het werk een phishingmail ontvangen. Uit een experiment waaraan 33.016 medewerkers werkzaam bij 667 bedrijven gedurende een half jaar deelnamen, bleek dat ruim 1 op de 5 medewerkers klikt op een link in een generieke phishingmail. Een flink risico dus.

Pubquiz

Wil je meedoen aan de pubquiz? Je kunt de uitslag delen. Aan het einde van de cybersecurity maand wordt op LinkedIn bekend gemaakt welk bedrijf het meest Alert Online van Nederland is. Alert Online is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Categoriën: Zakelijk , Educatie
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading