Print

Scheiden? Vergeet dan niet stil te staan bij je pensioen!

Geplaatst op:
Scheiden? Vergeet dan niet stil te staan bij je pensioen!

Afspraken over de kinderen, de inboedel, alimentatie en noem het maar op: na een scheiding moet er van alles vastgelegd worden. Maar wist je dat je ook afspraken moet maken over de verdeling van het pensioen? Uit recent onderzoek van Motivaction - dat in opdracht van Mijnpensioenoverzicht.nl is uitgevoerd – blijkt dat maar liefst 45% van de gescheiden vrouwen hiervan niet op de hoogte is. En dat kan je zomaar heel veel geld kosten.


Ben jij goed voorbereid op je pensioen?

Een erg populair onderwerp is het niet. Toch loont het om op tijd bij je pensioen stil te staan. Jij wilt toch ook graag van je oudedag genieten? Dan is het aan te raden je eens in dit onderwerp te verdiepen. Weet jij bijvoorbeeld wanneer je (naar verwachting) de aow-leeftijd bereikt hebt? En hoeveel pensioen jij tot nu toe precies hebt opgebouwd? Of wat een scheiding voor invloed heeft op jouw pensioen?


Gelijke verdeling na een scheiding 

Vooral veel vrouwen zijn van dit laatste punt niet op de hoogte: zij weten niet dat een scheiding invloed heeft op het opgebouwde pensioen van beide partners. Daarom is het belangrijk hier na een scheiding het een en ander over vast te leggen. Indien je ex-partner en jij namelijk in gemeenschap van goederen zijn getrouwd, hebben jullie na de scheiding beiden recht op de helft van het ouderdomspensioen dat is opgebouwd tijdens het huwelijk.

Voorwaarde 

Voorwaarde is echter wel dat de scheiding binnen twee jaar na dato bij de desbetreffende pensioenfondsen gemeld wordt. Doe je dit niet? Dan verloopt de uitbetaling van het pensioen niet meer automatisch via de pensioenuitvoerder en kun je veel geld mislopen. Je behoudt het recht op dit pensioen, maar moet dit mondeling met je ex-partner regelen. Dit kan tot vervelende situaties leiden.

Kortom: sta na een scheiding stil bij je pensioen, geef de scheiding tijdig door aan de pensioenuitvoerder en krijg waar je recht op hebt wanneer jij de aow-leeftijd hebt bereikt en mag gaan genieten van je oudedag.

Categoriën: Particulier , Geld

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 7 okt 01:59  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 21:04  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 20 dec 03:09  Antwoord
Hi there!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?