Print

Rijk worden tijdens Koningsdag. Wat mag wel en wat mag niet?

Geplaatst op:
Rijk worden tijdens Koningsdag. Wat mag wel en wat mag niet?

Sta jij niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan mag je aanstaande donderdag op Koningsdag fiscaal zorgeloos je tweedehandsspullen verkopen op de vrijmarkt. Wie weet verdien je nog een lekker zakcentje bij. Anders is het voor de professionele marktkoopman en doorgewinterde straatventer. Ook zij mogen natuurlijk gewoon hun goederen verkopen bij hun kraam tijdens de vrijmarkt, maar wie staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel betaalt wel gewoon winstbelasting, net als op iedere andere dag.

Verordening op de Straathandel

Toch zijn er wel enkele regels waar jij je aan dient te houden wanneer je je oude speelgoed of kleding probeert te slijten op de rommelmarkt. Voor zowel de particuliere als de professionele vrijmarktkoopman of- vrouw geldt de Verordening op de Straathandel. Heb jij de kratten bier al koud staan en liggen de kroketten klaar om de frituurpan in te gaan? Dat mag niet zomaar. Voor de verkoop van alcohol en bederfelijke etenswaren tijdens Koningsdag zijn vergunningen nodig. Ook levende dieren mogen niet over de geïmproviseerde toonbank gaan en, wellicht overbodig om te vermelden, wapenverkoop is ten strengste verboden. 

5 tips voor extra verkoop

Zie jij wat extra bijverdiensten wel zitten en heb je nog inspiratie nodig? Hierbij enkele tips: 


1. Verkoop met humor – want een vrolijke verkoper verkoopt dubbel zoveel.
2. Sla poncho’s en paraplu’s in. Hoewel iedereen hoopt op een zonnige Koningsdag zijn de voorspellingen niet goed. Poncho’s, paraplu’s en warme sjaals lopen waarschijnlijk storm.
3. Oranje doet het altijd goed op de vrijmarkt - memorabilia en suikerspinnen (met vergunning!) kunnen natuurlijk niet ontbreken.
4. Wees creatief – verkoop knuffels en complimenten en maak je klanten blij.
5. Zorg voor een goede plek – wees op tijd en bereid je goed voor: heb je genoeg spullen om te verkopen, voldoende ruimte op je kleed of tafel en een kas met wisselgeld?

Wil jij echt rijk worden deze Koningsdag? Dan is de vrijmarkt wellicht niets voor jou. Gemiddeld verdien je minder dan 100 euro na een ochtend koukleumen op je kleed. Maar het gaat natuurlijk om de gezelligheid!

Categoriën: Particulier

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?