Print

Rijk worden tijdens Koningsdag, hoe doe je dat?

Geplaatst op:
Rijk worden tijdens Koningsdag, hoe doe je dat?

Het is bijna zover: Koningsdag. Voor sommigen een dag om flink wat geld uit te geven op de terrasjes of op een feest. Voor anderen - en dan met name voor de kinderen - is Koningsdag echter de perfecte gelegenheid om een (flink) zakcentje te verdienen. Hoe doe je dit en wat mag wel en wat mag niet?

Vrijwel ieder dorp en iedere stad organiseert een vrijmarkt op Koningsdag. Sta jij niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan mag je op Koningsdag fiscaal zorgeloos je tweedehandsspullen verkopen op de vrijmarkt. Ben jij een professionele marktkoopman? Ook dan mag je gewoon je plekje op de markt vrijhouden, maar voor jou geldt dat je wel gewoon winstbelasting moet betalen. Net als op iedere andere dag.

Regels tijdens de vrijmarkt

Voor iedere verkoper geldt dat er enige regels zijn wanneer je je oude speelgoed of kleding probeert te slijten op de rommelmarkt. Voor zowel de particuliere als de professionele vrijmarktkoopman of- vrouw geldt de Verordening op de Straathandel. Heb jij de kratten bier al koud staan en liggen de kroketten en zakken patat klaar om de frituurpan in te gaan? Dat mag niet zomaar. Voor de verkoop van alcohol en bederfelijke etenswaren tijdens Koningsdag zijn vergunningen nodig. Daarvoor moet je naar je gemeente. Ook levende dieren mogen niet verkocht worden en wapenverkoop is uiteraard ten strengste verboden. 

Geld verdienen tijdens Koningsdag

Maar hoe zorg je ervoor dat jij wel met een extra zakcentje naar huis gaat? Hierbij geven we je zeven tips voor extra verkoop:

 1. Bereid je goed en op tijd voor: heb je voldoende spullen om te verkopen en voldoende ruimte op je kleed of tafel?
 2. Zorg voor een strategische plek – hiervoor moet je op tijd zijn.
 3. Maak prijskaartjes: zo hoeft niemand te vragen hoeveel iets kost en maak je het voor je mogelijke klanten verleidelijker om iets te kopen.
 4. Zorg voor een kas met wisselgeld. Je wilt natuurlijk niet dat de verkoop mislukt omdat je onvoldoende wisselgeld hebt.
 5. Houd de weersvoorspellingen goed in de gaten. Sla poncho’s en paraplu’s in wanneer het koud en regenachtig lijkt te worden. Gaat de zon schijnen? Dan doen zonnebrillen het natuurlijk goed.
 6. Verkoop eten en/of drinken. Warm weer? Verkoop ijskoude limonade (in plastic glazen!) en vergeet de suikerspinnen (met vergunning!) niet.
 7. Oranje doet het altijd goed op de rommelmarkt – wat heb jij nog liggen?
 8. Woon je op een centrale plek? Verhuur je wc voor een klein bedrag. Zo maak je heel wat mensen blij en kun je nog lekker iets verdienen ook.
 9. Wees creatief – verkoop knuffels en complimenten en zorg voor een lach op het gezicht van je (mogelijke) klanten.
 10. Verkoop met humor –een vrolijke verkoper verkoopt immers dubbel zoveel.

Veel succes met de voorbereidingen!

Categoriën: Particulier , Tips , Geld

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor Visitor
Visitor Visitor
- 6 okt 21:06  Antwoord
Hi there!
Visitor Visitor
- 25 mei 18:28  Antwoord
Hi there!
Visitor Visitor
- 20 dec 03:08  Antwoord
Hi there!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
38
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?