Print

Rij jij schadevrij?

Geplaatst op:
Rij jij schadevrij?

Hoeveel jaar rij jij al schadevrij? Voor wie het antwoord niet weet: de kans is groot dat je na je eerstvolgende schademelding nog 10 schadevrije jaren over hebt. Reden? Je laatste schade is waarschijnlijk vele jaren geleden, anders zou je het nog weten. Na 15 opgebouwde schadevrije jaren worden deze jaren afgetopt. Dus alles wat je erboven opbouwt, vervalt zodra je schade hebt gereden. En omdat je bij een schade 5 schadevrije jaren verliest, hou je er 10 over. Logisch. Maar is het ook eerlijk?

Het Verbond van Verzekeraars vindt van wel. Die heeft op 1 januari 2016 de schadevrijregels aangepast. Doel: een gemakkelijker en rechtvaardiger stelsel voor alle autobezitters. Het aantal schadevrije jaren bepaalt via de no-claimkorting de hoogte van de verzekeringspremie. De voorwaarden echter waren lang niet overal gelijk. Wat bijvoorbeeld als vandalen je auto beschadigen? Of als er slechts beperkte cascoschade is? In het eerste geval val je nu bij alle verzekeraars terug in schadevrije jaren, in het tweede geval juist niet. Geregeld is dus dat de verzekeraars het aantal schadevrije jaren volgens dezelfde tabel verhogen of verlagen. Dat betekent dat je bij elke verzekeraar steeds evenveel treden op de bonus/malusladder daalt. En stap je over naar een andere verzekeraar? De schadevrije jaren reizen met je mee.

Meer weten over auto en verzekering? Ga naar www.adfiz.nl/finfin/auto.

Categoriën: Particulier , Verzekeren , Tips

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 6 okt 20:59  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 18:12  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 19 dec 16:22  Antwoord
Hi there!
Carin  Coppis
Carin Coppis - 25 mei 10:19  Antwoord
Onderstaande zin: 'Dat betekent dat je bij elke verzekeraar steeds evenveel treden op de bonus/malusladder daalt'. klopt volgens mij niet. Iedere verzekeraar kan er nog steeds voor kiezen zijn eigen bonus/malus ladder te hanteren. Daardoor kan er ook een verschil ontstaan tussen schadevrije jaren en inschalingstredes. Ook zijn de voorwaarden niet gelijk getrokken zoals wordt gesuggereerd in onderstaande zinnen: 'Wat bijvoorbeeld als vandalen je auto beschadigen? Of als er slechts beperkte cascoschade is? In het eerste geval val je nu bij alle verzekeraars terug in schadevrije jaren, in het tweede geval juist niet'

Visitor  Visitor
Jeroen Bais - 25 mei 14:25  Antwoord
Alle verzekeraars hanteren dezelfde BM tabel voor het opbouwen van de schadevrije jaren zoals die in Roy Data worden geregistreerd als je besluit over te stappen naar een andere verzekeraar. Tegelijkertijd kunnen verzekeraars in hun polisvoorwaarden hiervan afwijken. Zo kan het voorkomen dat je de maximale korting blijft genieten na een schade als gevolg van vandalisme terwijl op de achtergrond je zuivere schadevrije jaren toch met vijf jaar verlaagd worden. Het verschil zit 'm in de zuivere schadevrije jaren, of de schadevrije jaren op de polis. In hoeverre dit wel of niet een goed systeem is, is een geheel andere discussie
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?