Print

Regeling onbelast vergoeden vaste reiskosten verlengd

Geplaatst op:
Regeling onbelast vergoeden vaste reiskosten verlengd

Geef je je werknemers een onbelaste, vaste vergoeding voor reiskosten? Terwijl ze in de praktijk momenteel vooral thuis werken? Dat is nog tot 1 juli 2021 toegestaan.

Veel werkgevers betalen een (maandelijkse) vergoeding voor vaste reiskosten aan hun werknemers en houden daar geen belastingen op in. Ook wanneer die werknemers vooral thuiswerken. In 2020 werd dat door de fiscus toegestaan. Later werd deze coronamaatregel verlengd tot 1 april en nu is er opnieuw een verlenging aangekondigd, tot 1 juli 2021.

Niet voor nieuwe werknemers

Voorwaarde voor het geven van de onbelaste vergoeding is echter dat de werknemers deze ook al vóór 13 maart 2020 kregen, dus voor de eerste lockdown. Voor werknemers die later in dienst kwamen geldt de maatregel dus niet.

Thuiswerkkosten

Sommige werkgevers gebruiken de reiskostenvergoeding als een soort vergoeding voor thuiswerkkosten. Een andere manier om die kosten te compenseren is via de vrije ruimte in de werkkostenregeling. Met deze regeling kun je als werkgever onbelaste vergoedingen aan je werknemers geven, en deze is ook voor 2021 verruimd. De vrije ruimte over de totale loonsom tot en met € 400.000 is in 2020 en 2021 verhoogd van 1,7% naar 3%.

Als ondernemer geeft dat je de mogelijkheid om voor je medewerkers iets extra’s te doen, bijvoorbeeld met een bloemetje of een cadeaubon. En dat helpt mogelijk weer sectoren die getroffen zijn door de crisis. Ook een maandelijkse financiële vergoeding is een mogelijkheid.

Over het bedrag van de loonsom boven € 400.000 blijft de vrije ruimte in 2020 1,2% en in 2021 1,18%.

Categoriën: Belasting , Tips , Ondernemen

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 6 okt 20:43  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 13:29  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 19 dec 08:56  Antwoord
Hi there!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?