Print

Recht op zorgtoeslag? Je krijgt het niet vanzelf!

Recht op zorgtoeslag? Je krijgt het niet vanzelf!

Heb je mogelijk recht op zorgtoeslag? Wacht dan niet langer met je aanvraag. Je kunt nog tot en met 1 september 2022 zorgtoeslag voor 2021 aanvragen. Het kan afhankelijk van je inkomen om een behoorlijk bedrag gaan, oplopend tot maximaal € 111 per maand (of € 212 per maand met toeslagpartner).

Zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid om de zorgverzekering betaalbaar te houden. Om recht op zorgtoeslag te hebben, moet je in ieder geval een Nederlandse zorgverzekering hebben.

Inkomen

Ook mag je niet te veel verdienen. In 2022 mag je inkomen niet hoger zijn dan € 31.998 per jaar. Heb je een toeslagpartner? Samen mag jullie inkomen niet hoger zijn dan € 40.944 per jaar. Daarnaast mag ook je vermogen niet te hoog zijn. Op 1 januari 2022 mag je niet meer vermogen hebben dan € 120.020. Heb je een toeslagpartner? Dan gaat het om maximaal € 151.767.

Vergeten

Veel mensen vergeten de toeslag aan te vragen, terwijl ze er wel recht op hebben. Dat komt vaak omdat er iets is veranderd in de situatie, maar er geen actie is ondernomen. Iemand is bijvoorbeeld 18 geworden waardoor het recht op toeslag is ontstaan. Of iemand is gescheiden waardoor hij of zij in aanmerking komt, of overgestapt naar een kleiner dienstverband waardoor de zorgtoeslag in beeld komt. Ook komt het voor dat mensen de mogelijkheid niet kennen of de informatie niet begrijpen.

Het is natuurlijk zonde om geld te laten liggen waar je recht op hebt. Lees hier hoe het aanvragen in z’n werk gaat. Zorgtoeslag voor 2022 kun je aanvragen tot en met 1 september 2023. Zorgtoeslag voor 2021 kun je nog aanvragen tot en met 1 september 2022.

Categoriën: Particulier , Belasting , Tips
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading