Print

Pensioenpremies forse last voor ondernemers in crisis

Pensioenpremies forse last voor ondernemers in crisis

Pensioenpremies kunnen tot wel een vijfde van de totale loonkosten van een bedrijf bedragen. Een forse last wanneer je als ondernemer acute liquiditeitsproblemen ervaart. Pensioenuitvoerders helpen ondernemers zoveel mogelijk. Elke uitvoerder heeft z’n eigen maatregelen. Ook de noodmaatregel NOW biedt een compensatie voor te betalen pensioenpremies.

De ‘Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud’ (NOW) is vanaf 6 april aan te vragen. Deze noodmaatregel is bedoeld om werkgevers met problemen tegemoet te komen in de loonkosten. Daarin zit ook een bijdrage (een opslag van 30 procent) voor werkgeverslasten zoals de opbouw van het vakantiegeld, pensioen en de werkgeverspremies. 

Betalingstermijn


Vooruitlopend op deze regeling bieden pensioenuitvoerders regelingen aan voor ondernemers in acute liquiditeitsproblemen. Dat kan een verlenging van de betalingstermijn zijn voor de gehele sector. Andere uitvoerders bieden waar mogelijk maatwerk aan en kijken per individuele werkgever wat de mogelijkheden zijn. Sommige uitvoerders hebben een speciale corona-desk opgetuigd, andere uitvoerders verzoeken je om contact op te nemen met je relatiemanager. Je financieel adviseur kan je hierbij ondersteunen.

Opbouw

Pensioenuitvoerders geven aan dat de opbouw voor werknemers, ondanks het verlengen van betalingstermijnen gewoon doorgaat, die wordt niet opgeschort. Uiteraard kunnen jouw werknemers vragen hebben over hun pensioenopbouw en uitkeringen bij overlijden of arbeidsongeschiktheid. Ook hierbij kan je financieel adviseur je van dienst zijn.

Zakelijke verzekeringen

Naast pensioen, heb je ook te maken met andere zakelijke verzekeringen. Normaal geldt in verzekeringsland: geen premie, dan ook geen dekking. De coronacrisis vormt daarop een uitzondering: verzekeraars komen hun klanten waar mogelijk tegemoet door dekkings- of betalingsmogelijkheden te verruimen en te zoeken naar maatwerkoplossingen. Raadpleeg je verzekeringsadviseur.

Categoriën: Zakelijk , Pensioen
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading