Print

Pensioen3daagse 2018: Ben jij al pensioenbewust?

Geplaatst op:
Pensioen3daagse 2018: Ben jij al pensioenbewust?

Nederlanders bereiden zich steeds beter voor op hun pensioen. Maar liefst 76% van de beroepsbevolking heeft maatregelen getroffen met het oog op hun oude dag. Hierbij gaat het met name om sparen via een spaarrekening of deposito, of vermogen opbouwen via een eigen woning. Maar is dat wel genoeg? En wat kan jij nog meer doen om je voor te bereiden op later? De werkende Nederlander heeft nog steeds veel vragen over het pensioen. Daarom start Wijzer in geldzaken vandaag met de achtste editie van de Pensioen3daagse om iedereen pensioenbewust(er) te maken.

Pensioen. Als je jong bent wil je er niet teveel over nadenken. Je moet immers nog vele jaren werken voordat ook jij de AOW-leeftijd bereikt hebt. En dus schuif je het voor je uit, want je hebt tijd zat. Toch? Nee, zo werkt het helaas niet. Wil jij ook op latere leeftijd kunnen genieten, dan kun je niet vroeg genoeg beginnen met (nadenken over) je pensioen. Hoewel veel mensen dit lange tijd voor zich uitschoven, blijkt nu uit onderzoek van Wijzer in geldzaken dat werkende Nederlanders zich steeds bewuster zijn van hun pensioen. Zij hebben de intentie om minder uit te geven zodra ze de AOW-leeftijd bereikt hebben en zij nemen maatregelen om ervoor te zorgen dat ze tegen die tijd over voldoende financiële middelen beschikken.

Hoe staat het ervoor met jouw pensioen?

Geldt dit ook voor jou? Op Mijn Pensioenoverzicht kun je zien waar en hoeveel pensioen je tot nu toe hebt opgebouwd. Naast je recht op AOW, vind je hier hoeveel pensioen je hebt en bij welke pensioenuitvoerder(s). Ook zie je wat je nabestaanden krijgen als je er niet meer bent. Je hebt wel je DigiD nodig om in te loggen. Houd er wel rekening mee dat belangrijke zaken zoals spaargeld en lijfrenteverzekeringen niet in dit overzicht zijn opgenomen. Bovendien wordt er gerekend met brutobedragen, dit is dus niet het bedrag dat je iedere maand op je rekening ontvangt. Je weet dus pas zeker hoe je pensioen ervoor staat als je het totaalplaatje inzichtelijk hebt gemaakt. En als je weet wat je straks nodig hebt. Een adviseur kan je helpen bij het maken van dit overzicht. Hier lees je meer en kun je direct je AOW-leeftijd berekenen.

Wat moet ik nog regelen voor mijn pensioen?

Wijzer in geldzaken heeft een speciale tool ontwikkeld: 'Dit kun jij doen voor jouw pensioen'. Deze tool helpt je inzicht te krijgen in je pensioensituatie. Je beantwoordt enkele eenvoudige vragen en vervolgens krijg je een overzicht met pensioentips en actiepunten afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Hiermee check je of jij je pensioenzaken goed voor elkaar hebt en kun je verder aan de slag. Doe hier de test:
 


Pensioen3daagse: ontdek welke activiteiten er zijn

De Pensioen3daagse gaat vandaag van start. Drie dagen lang kunnen consumenten zich op allerlei manieren (laten) informeren over hun eigen pensioen. Er vinden diverse activiteiten plaats, zoals pensioenspreekuren en voorlichting op de werkvloer door middel van presentaties en pensioenlunches. Verzekeraars, banken en financieel adviseurs stellen hun kantoren open voor pensioenvragen of organiseren webinars. Meer weten? Hier lees je alles over de Pensioen3daagse 2018. Natuurlijk kun je ook bij Adfiz terecht met al je pensioenvragen. Stel hieronder vrijblijvend je vraag aan een onafhankelijk financieel adviseur van Adfiz.

Categoriën: Particulier , Zakelijk , Pensioen , Tips , Geld

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 6 okt 21:05  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 18:24  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 19 dec 16:33  Antwoord
Hi there!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?