Print

Pas goed op je spullen, ook op reis

Geplaatst op:
Pas goed op je spullen, ook op reis

Je wilt je spullen beschermen tegen diefstal, ook als je op reis bent. Een reisverzekering biedt dan uitkomst, maar ook dan moet je nog steeds goed op je bezittingen letten. De verzekeraar verwacht dat je voorzichtig bent en je best doet om schade te voorkomen.

Over op reis gestolen spullen en het recht op vergoeding ontstaat vaak verwarring. Bij deze vrouw bijvoorbeeld. Zij parkeerde in Italië haar volgepakte auto omdat ze nog niet in het geboekte vakantieverblijf terechtkon. Terug bij de auto bleken er koffers te zijn gestolen uit de bagageruimte. De vrouw wilde de schade verhalen op de verzekeraar, maar die weigerde uit te keren. De vrouw had de bagage namelijk slechts met handdoeken afgedekt, waardoor de contouren van de koffers zichtbaar waren. De bagage lag dus in het zicht en volgens de voorwaarden van deze reisverzekering mag bagage van buitenaf niet zichtbaar zijn. Geen schadevergoeding dus.

Normaal voorzichtig

In de meeste geschillen die ontstaan rondom reisverzekeringen staat de ‘normale voorzichtigheid’ centraal. Een consument moet zijn best doen om de schade te beperken, daar komt het eigenlijk op neer. Daarbij is van belang wat er precies in de voorwaarden van de verzekeringspolis staat. Soms worden specifieke eisen gesteld, zoals in het voorbeeld hierboven. Die voorwaarden moeten trouwens wel uitvoerbaar zijn. Het Klachteninstituut voor de financiële dienstverlening (Kifid) heeft bijvoorbeeld eens korte metten gemaakt met voorwaarden die eisten dat de klant diefstalgevoelige bagage continu in het oog moest houden. Het is immers niet altijd mogelijk om al je bagage in het zicht te houden, in een vliegtuig dien je bijvoorbeeld gebruik te maken van bagagevakken.

Op reis in Nederland

Hoe zit het eigenlijk met je reisverzekering binnen Nederland? Medische kosten, een van de grootste financiële risico’s van een buitenlandse vakantie, worden dan gewoon vergoed op je zorgverzekering. Ook de kosten van eventuele repatriëring spelen niet. Wel kan er natuurlijk ook in Nederland iets met je bagage gebeuren. Sommige inboedelverzekeringen kennen een buitenshuisdekking, het is verstandig om die er even naast te leggen. Zo voorkom je dubbele kosten. Wil je de reis kunnen annuleren, overweeg dan een (losse) annuleringsverzekering. Lees meer in ons thema Vakantie.

Categoriën: Particulier , Vakantie

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 6 okt 20:41  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 13:20  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 19 dec 16:14  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
floris - 22 jun 21:29  Antwoord
Sowieso wil je met een gerust hart kunnen reizen. Ik probeer niet aan mijn spullen te denken tijdens het reizen, maar overal kun je diefstal tegenkomen. Het is zeker een goed idee om een reisverzekering aan te schaffen. Natuurlijk moet je ook medewerking verlenen door diefstal te voorkomen, maar soms lukt het je gewoon niet.
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
2
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?