Print

Onafhankelijk financieel adviseurs steunen omgaan met geld in lesprogramma

Onafhankelijk financieel adviseurs steunen omgaan met geld in lesprogramma

Adfiz onderstreept het belang voor financiële educatie als vast onderdeel van het onderwijsprogramma. Wijzer in Geldzaken (ministerie van Financiën) vraagt hier aandacht voor in dit persbericht. Onafhankelijk financieel adviseurs steunen dit belang door jaarlijks gastlessen te geven.

Dure fouten voorkomen

Gerda Teune is één van de Adfiz-leden die jaarlijks basisscholen van een gastles voorziet. “Ik zie in de praktijk dat er in de opvoeding weinig aandacht is voor geldzaken waardoor een kind pas op latere leeftijd leert en soms al de fout is ingegaan. Soms is het verstandig om zelf fouten te maken, maar op financieel gebied zijn fouten soms erg duur. Daar wil ik ze voor behoeden.”

Enthousiast en veel vragen

Ook Henny Mulderij staat jaarlijks voor de klas. “Ik geef nu al een paar jaar gastlessen en het is echt heel leuk en waardevol om te doen. Er wordt vaak gedacht dat kinderen niets met sparen en geldzaken hebben, maar het tegendeel is waar. Zij zijn erg enthousiast en stellen heel veel vragen.”

Goed voor de gemeenschap

Een derde van de jongeren tussen de twaalf en negentien jaar vertoont risicovol financieel gedrag. Mulderij en Teune zijn er dan ook over eens dat het belangrijk is om kinderen tijdig bij te brengen hoe zij met geld moeten omgaan. Teune: “Er zijn kinderen die denken dat het geld oneindig uit de muur blijft komen. Als we met elkaar kinderen financieel bewuster maken, kan dit in de toekomst minder problemen geven voor de hele gemeenschap.”

Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading