Print

Niet verslappen: voorkom een tweede lockdown in vijf stappen

Niet verslappen: voorkom een tweede lockdown in vijf stappen

Het coronavirus laait weer op. Zorgelijke geluiden klinken in de media. Op een tweede lockdown zit niemand te wachten. Zeker jij als ondernemer niet. Ondernemersorganisaties VNO NCW en MKB Nederland roepen jou en je collega’s op om niet te verslappen en de regels na te blijven leven. Zij hebben vijf adviezen.

  1. Neem de basisregels in acht. Let er als ondernemer en werkgever op dat je medewerkers én je klanten de basisregels in acht blijven nemen. Dus handen wassen, afstand houden, beschermingsmiddelen waar nodig, bij klachten altijd thuiswerken of thuisblijven, etcetera.

  2. Volg de sectorprotocollen. Waarschijnlijk is er ook in jouw branche een sectorprotocol gemaakt om de nieuwe situatie met de 1,5 meter regel zo werkbaar mogelijk te maken. Blijf strikt vasthouden aan het protocol, zowel richting medewerkers als richting klanten.

  3. Roep op tot snel testen. Het is van het grootste belang dat dat iedereen met (zelfs milde) klachten zich onmiddellijk laat testen. En dat bij een positieve test onmiddellijk het GGD-bronnenonderzoek start en de zelfisolatie van twee weken. De beschikbare testcapaciteit is afgelopen periode flink verruimd en testen is gratis. Een afspraak is te maken op 0800-1202. Het telefoonnummer is 7 dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar.

  4. Informatie over reizen naar risicogebieden. Gaan je medewerkers op vakantie naar een risicogebied? Je mag daar naar vragen. Wees extra alert op eventuele klachten en wijs op direct testen. Van de werknemer die er bewust voor kiest om op vakantie te gaan naar een land met code rood of oranje wordt verwacht dat hij na terugkeer in quarantaine gaat. Wees ook in het zakenverkeer zeer terughoudend met het reizen naar risicogebieden. Lees hier meer over reizen, quarantaine en loondoorbetaling.

  5. Zoek hulp en ondersteuning bij vragen. Een concrete vraag? Bel dan bijvoorbeeld met het KvK Coronaloket. Dit is telefonisch te bereiken via 0800 - 21 17 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). Op de website vind je de antwoorden op veel gestelde vragen. Natuurlijk kun je ook je financieel adviseur raadplegen. Misschien heb je vragen over je verzuimverzekering in relatie tot corona of andere vragen over corona en je verzekeringspakket, zoals de dekking van apparatuur in geval van thuiswerken.
Categoriën: Zakelijk , Tips
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading