Print

Nemen jouw medewerkers voorzorgsmaatregelen om internetcriminaliteit te voorkomen?

Geplaatst op:
Nemen jouw medewerkers voorzorgsmaatregelen om internetcriminaliteit te voorkomen?

Twee derde van de Nederlanders is bang voor internetcriminaliteit. Dat blijkt uit onderzoek naar online gevaren in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Deze angst is niet onterecht, er vinden immers dagelijks cyberaanvallen plaats. Ook in het bedrijfsleven is het regelmatig raak. Maar wist je dat de oorzaak regelmatig (deels) bij de medewerkers ligt?

Medewerkers die dezelfde wachtwoorden voor meerdere websites gebruiken of collega’s die software-updates met enige regelmaat uitstellen. Herkenbaar? Uit het onderzoek van het ministerie van Justitie en Veiligheid dat werd uitgevoerd onder 1000 Nederlanders kwam naar voren dat een vijfde van alle ondervraagden hetzelfde wachtwoord gebruikt voor maar liefst tien accounts. Bovendien stelt de helft van de Nederlanders software-updates regelmatig uit. Wanneer dit ook op de werkvloer gebeurt, maak je het internetcriminelen extra makkelijk om toe te slaan.

Hoe voorkom je een cyberaanval binnen jouw bedrijf?

Digitalisering brengt veel kansen met zich mee, maar ook de risico’s zijn groot. Het is dan ook belangrijk dat bedrijven weerbaar zijn tegen cyberrisico’s. Denk hierbij aan DdoS-aanvallen, malware en phishing e-mails. Als bedrijf moet je investeren in online veiligheid. Dit doe je allereerst door je medewerkers op de hoogte te stellen van de cyberrisico’s. Leg uit waarom het belangrijk is om sterke wachtwoorden te gebruiken en wachtwoorden af te wisselen. Vertel over het belang van software-updates en waarschuw voor e-mails van een onbekende afzender. Hier lees je meer tips om cybercrime op de werkvloer te voorkomen. 

Hoeveel risico loopt mijn bedrijf?

We zijn allemaal gewend de deur achter ons op slot te doen en de ramen te sluiten wanneer we vertrekken. Digitaal zijn we echter minder goed voorbereid op criminelen die kunnen toeslaan. Wil je weten hoeveel risico jouw bedrijf online loopt? Doe dan gratis de Cyber Risico Scan die speciaal voor bedrijven is ontwikkeld. Beantwoord enkele vragen over je bedrijf en je ontvangt binnen 24 uur de uitslag waarmee je samen met de IT-afdeling van jouw organisatie aan de slag kunt.

Categoriën: Zakelijk , Tips

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?