Print

Laat stormschade de continuïteit van je bedrijf niet beïnvloeden

Laat stormschade de continuïteit van je bedrijf niet beïnvloeden

Een paar keer per jaar kampen we in Nederland met extreme weersomstandigheden. De kans is groot dat we steeds vaker overlast krijgen door het weer. Hoe ben jij hier als ondernemer op voorbereid? 

Ramen die sneuvelen, bomen die een fikse ravage aanrichten en dakpannen die van je bedrijfspand afwaaien: de schade naar aanleiding van een storm kan flink oplopen. De kans dat dit jou overkomt lijkt misschien klein, maar mocht het toch zover komen wil je uiteraard zo snel mogelijk weer in bedrijf zijn. Door middel van een zakelijke opstalverzekering kun je je bedrijfspand, kantoor of winkel verzekeren tegen materiële schade die ontstaat door brand, regen, inbraak of storm. 

Hoe zit het met de inboedel?

Schade aan je pand of kantoor is verzekerd, maar wat als er lekkage ontstaat waardoor je inboedel beschadigt? Denk aan de houten vloer, meubels en de computers van je werknemers. En wat gebeurt er als de hele voorraad van je webshop natregent en niet meer te verkopen is? Ook hier kun je je tegen verzekeren door middel van een goederen- en inventarisverzekering. Veel verzekeraars bieden complete verzekeringspakketten aan voor zzp’ers of mkb’ers. Check voordat je een keuze maakt wel eerst even bij je adviseur welke verzekeringen jij precies nodig hebt én welke verzekeraar voor jouw situatie het beste aanbod heeft. Heb je een bedrijf aan huis? Dan kan het uitbreiden van jouw inboedelverzekering bijvoorbeeld ook voldoende zijn.

Misgelopen inkomsten

Natuurlijk wil je dat de verzekeraar de schade dekt. Maar houd er ook rekening mee dat schade aan je pand of aan de inboedel ervoor kan zorgen dat de continuïteit van je bedrijf in gevaar komt. Om jezelf te verzekeren voor het niet ontvangen van inkomsten omdat je bedrijf stil komt te liggen door weerschade, sluit je een bedrijfsschadeverzekering af. Ook hier kan je financieel adviseur je meer over vertellen. Mocht het noodweer jouw bedrijf treffen, dan heb jij je zaken in ieder geval goed op orde. 

Categoriën: Schade , Tips , Ondernemen
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading