Print

Kinderen doen minder klusjes dan vijf jaar geleden

Kinderen doen minder klusjes dan vijf jaar geleden

Minder dan de helft van alle Nederlandse kinderen verdient bij met betaalde klusjes, zoals autowassen, grasmaaien en opruimen. Vijf jaar geleden vroeg nog ruim de helft (61 procent) ‘een heitje voor een karweitje’. Dit is een van de conclusies uit het onderzoek van ‘Wijzer in geldzaken’, uitgevoerd in het kader van de Week van het geld.

In de Week van het geld (14 tot en met 18 maart 2016) krijgen basisscholieren op een leuke manier les in verstandig omgaan met geld. Financiële professionals, onder wie Adfiz-leden, geven daartoe 5.500 gastlessen en workshops op duizenden basisscholen. Wat betekent het om ‘rood’ te staan en wat zijn hier de gevolgen van? Hoe werkt een creditcard en waar komt geld eigenlijk vandaan? Bijzondere aandacht in deze zesde editie gaat naar de onderwerpen ‘bestedingsruimte’, ‘het belang van sparen’ en ‘vooruitkijken’.

Het onderzoek van ‘Wijzer in geldzaken’ toont ook dat 85 procent van de kinderen wel eens met hun ouders praat over geld. De gesprekken gaan dan vooral over zakgeld, wat iets kost en wie wat betaalt. De meest gegeven geld-tip betreft sparen. Wil je meer weten over kinderen en geldopvoeding? Kijk op https://www.adfiz.nl/finfin/kinderen-krijgen/omgaan-met-geld

 

Categoriën: Particulier , Adfiz , Educatie
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading