Print

Kerstbelasting? Opgepast!

Kerstbelasting? Opgepast!

Kerstpakketten kenden tot voor kort een heel pakket aan belastingregels. Vorig jaar is dit versimpeld. Het enige wat je als ondernemer hoeft te doen, is rekening houden met de werkkostenregeling. Preciezer, met 2 factoren: de totale loonsom en de gebruikelijkheid binnen je branche of bedrijf.

Je mag maximaal 1,2% van de totale loonsom van je organisatie aan onbelaste verstrekkingen en vergoedingen aan de medewerkers geven. En de gebruikelijkheid binnen branche of bedrijf?  Daarvan mag je maximaal 30% afwijken.

De belastingdienst geeft zelf een voorbeeld van de werkkostenregeling (voorbeeld 4: loon in natura). ‘U krijgt een factuur van uw leverancier voor 25 kerstpakketten die u hebt gekocht voor uw werknemers. De waarde van deze kerstpakketten is de factuurprijs inclusief btw. U kunt deze verstrekkingen aanwijzen als eindheffingsloon en de totale factuurwaarde in 1 keer opnemen in uw administratie.’

Het klinkt goed, maar pas op! De fiscus speelt niet voor kerstman. Kom je met je cadeaus uit boven de toegestane 1,2% van de totale loonsom, dan betaal je maar liefst 80% belasting! Het dan ook erg verstandig vooraf goed te checken met je adviseur.

Categoriën: Belasting , Ondernemen
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading