Print

Inbrekers dol op Kerst en de jaarwisseling

Inbrekers dol op Kerst en de jaarwisseling

December 2020 zal een andere feestmaand zijn dan normaal. De verwachting is dat meer mensen thuis blijven. Houd er echter rekening mee dat ook dit jaar de feestdagen populair zullen zijn onder dieven. Volgens experts zullen lege huizen nu juist extra opvallen.

Uit claims bij verzekeraars blijkt het risico op een inbraak tijdens feestdagen ruim 50 procent hoger te liggen dan op een gemiddelde ‘normale’ dag! Dat is aanzienlijk! Over de afgelopen vier jaar noteerden verzekeraars jaarlijks gemiddeld 2048 claims tijdens feestdagen.

December en juni

De decembermaand spant de kroon. Met een gemiddelde van 7121 claims in de afgelopen vier jaar steekt dat flink af tegen de ‘veiligste’ maand juni waarin gemiddeld 4866 claims binnenkomen bij verzekeraars. De jaarwisseling is veruit het populairst onder inbrekers. Het aantal inbraakclaims dat tijdens oud en nieuw binnenkomt ligt zelfs 90 procent hoger dan op een gemiddelde dag.

Preventietips

Om inbraak te voorkomen zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen. De belangrijkste: verlichting en goede sloten. Bekijk ook alle andere preventietips op deze website ven het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Of neem een kijkje op de speciale pagina met vele tips voor een inbraakvrije feestmaand. 

Korting

Wist je dat het voldoen aan bepaalde beveiligingseisen korting kan opleveren op je inboedelverzekering? Het gaat dan om een BORG-certficaat of het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De korting varieert tussen de 10 en 20 procent. Een fijne besparing! Informeer er naar bij je adviseur of verzekeraar.

Categoriën: Particulier , Schade , Tips
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading