Print

Huren zonder kuren

Huren zonder kuren

Een auto huren in het buitenland? Deze 5 tips helpen je alvast op weg.

  1. Huur de auto vooraf vanuit Nederland. Dit geeft je tijd en je doet het in je eigen taal. Ook loopt de huur dan vaak via grote, internationale autoverhuurders. Wel zo zeker.
  2. Alleen een reisverzekering is onvoldoende. Ga bij de huur all inclusive of laat je in elk geval niet verrassen door bijkomende kilometerkosten en extra verzekeringen.
  3. Check het huurcontract. Let daarbij op de eigen plannen en de eventueel kleine lettertjes. Want wat als je in Zuid-Spanje bent en een dagje Portugal bezoekt?
  4. Is er een ongeval? Bel de lokale hulpdiensten en neem contact op met de verhuurder. Doe dit laatste ook als je een technisch probleem hebt.
  5. Let bij het ophalen en terugbrengen van de auto op mogelijke schade en check of alles het doet. Maak foto’s van eventuele schade en laat het opschrijven op het huurcontract. Lever de auto binnen kantooruren in.

Meer vakantiepret? Kijk op www.adfiz.nl/finfin/vakantie

Categoriën: Particulier , Vakantie
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading