Print

Huizenprijzen stijgen al een jaar lang

Geplaatst op:
Huizenprijzen stijgen al een jaar lang

Bestaande koopwoningen waren in maart 2,7% duurder dan in maart 2014. De prijzen zijn nu 12 maanden achter elkaar hoger ten opzichte van een jaar eerder.

Deze cijfers blijken uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is in maart 2015 ongeveer even hoog als in augustus 2003. In juni 2013 bereikten de prijzen van koopwoningen een dal. Sindsdien is er sprake van een licht stijgende trend. Vergeleken met juni 2013 lagen de prijzen in maart 4% hoger. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, is het prijsniveau 18,3% lager.

Alle woningtypen duurder
In het eerste kwartaal van 2015 lagen in alle provincies van Nederland de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld hoger dan een jaar eerder. Het is voor het eerst sinds het vierde kwartaal van 2008 dat de huizen in alle provincies duurder waren dan een jaar eerder.

In Noord-Holland en Utrecht was de prijsstijging het hoogst, namelijk 4,1%. Dat komt vooral doordat de woningen in Amsterdam en de stad Utrecht aanzienlijk duurder waren. Kopers in deze steden waren respectievelijk 10,0 en 6,9% meer kwijt dan een jaar eerder.

Net als in de voorgaande drie kwartalen zijn alle woningtypen duurder dan een jaar eerder. De prijsstijging van appartementen was met 3,2% het grootst, die van vrijstaande woningen met 1,2 het kleinst.

Categoriën: Particulier , Huis kopen

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 6 okt 20:47  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 18:08  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 19 dec 16:02  Antwoord
Hi there!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
38
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?