Print

Huizenkopers misleid?

Geplaatst op:
Huizenkopers misleid?

Sluit je een hypotheek af met een langere rentevaste periode? Dan kan de zogeheten verhuisregeling misleidend zijn, aldus de Vereniging Eigen Huis (VEH).

Ben je een starter en neem je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) én heb je een lange rentevaste periode van 20 of 30 jaar? Dan kan je bij een verhuizing voor verrassingen komen te staan. Ga je namelijk naar een nieuwe woning die niet in aanmerking komt voor een Nationale Hypotheek Garantie, dan mag je hypotheek met lage rente soms niet meeverhuizen. Dit betekent dat je een nieuwe hypotheek moet afsluiten. Je had dan beter direct een hypotheek met kortere en voordeligere renteperiode kunnen afsluiten. Ook andere factoren kunnen ervoor zorgen dat de lage rente niet altijd mee mag verhuizen. Zo vervalt deze soms bij wijzigingen, ook als die het gevolg zijn van veranderende wet- of regelgeving.


Steeds meer starters kunnen in deze situatie belanden. Dit komt door stijgende huizenprijzen en een gedaalde maximumgrens van de NHG. Ga je een eigen huis kopen let dan niet alleen op de financiering en de hypotheekrente. Kijk samen met je adviseur vooral ook naar de langere termijn. Én naar de consequenties van een eventuele verhuizing of andere grote veranderingen, zoals een huwelijk of scheiding.

Categoriën: Particulier , Huis kopen

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 6 okt 20:56  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 18:27  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 19 dec 16:50  Antwoord
Hi there!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
2
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?