Print

Hoe word ik rijk tijdens Koningsdag?

Hoe word ik rijk tijdens Koningsdag?

Bij het voorjaar hoort een goede voorjaarsschoonmaak. Wil jij eens flink ruimen, maar heb je moeite om je oude speelgoed, de kleren die je niet meer draagt of die ongebruikte sportschoenen weg te doen? Verkoop je spullen dan tijdens Koningsdag op de rommelmarkt bij jou in de buurt. Jij ruimt lekker op terwijl je mogelijk nog een lekker zakcentje verdient ook. Twee vliegen in één klap, toch? Als je heel creatief bent, kun je wellicht nog flink wat verdienen ook. Maar voordat je van start gaat met de voorbereidingen vertellen we je graag eerst wat deze dag is toegestaan en wat niet én we geven je tips hoe jij je winst kunt verhogen.

Iedereen die niet staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel mag tijdens Koningsdag op zaterdag 27 april fiscaal zorgeloos zijn of haar tweedehandsspullen verkopen op de vrijmarkt. Verkoop jij voor je beroep je eigengemaakte sieraden of zelfontworpen kaarten? Dan is het een ander verhaal. Natuurlijk mag jij ook je plek op de vrijmarkt claimen, maar als professional moet je net als iedere andere dag wel gewoon winstbelasting betalen.

Verordening op de Straathandel

Voor iedereen die zich voorbereid op een dag geld verdienen, zijn er wel enkele zaken om rekening mee te houden. Voor zowel de particuliere als de professionele vrijmarktkoopman of- vrouw geldt namelijk de Verordening op de Straathandel. Ben jij van plan om flink wat kratten bier in te slaan om deze samen met een broodje kroket of frikadel te verkopen? Dan is er slecht nieuws. Dat mag namelijk niet zomaar. Voor de verkoop van alcoholhoudende dranken en bederfelijke etenswaren heb je een vergunning nodig. Ook levende dieren mogen niet over de denkbeeldige toonbank gaan en, wellicht overbodig om te vermelden, ook het verkopen van wapens is ten strengste verboden.

Hoe kan ik veel geld verdienen?

Nu vraag je je natuurlijk af wat de gouden tip is om veel geld te verdienen op de rommelmarkt dit jaar. De belangrijkste tip die wij je kunnen geven is: think outside the box. Inspiratie nodig? Hierbij enkele tips:

 

  1. Zijn de weersvoorspellingen goed, tik dan wat zonnebrillen op de kop of maak homemade lemonade. Laat die dorstige klanten maar komen. Wordt er regen voorspeld? Sla dan ponchos en paraplu's in. 
  2. Zorg dat je opvalt: ga verkleed als Maxima, maak een groot spandoek of schmink je gezicht oranje. Je wilt natuurlijk niet dat mogelijke klanten je kraam zo voorbijlopen.
  3. Wees creatief: verkoop knuffels of complimenten, neem je polaroid mee en verkoop de foto’s voor een leuke prijs, lak nagels voor een euro (rood, wit, blauw en oranje doen het goed vandaag) of verhuur je wc aan voorbijgangers. Natuurlijk kun je ook een loterij of wedstrijd organiseren, zoals: eet tien biscuitjes binnen een minuut en verdubbel je inzet. Probeer het zelf maar eens, valt vies tegen hé?
  4. Gebruik je talent: ben jij een waar natuurtalent in gitaarspelen? Breng dan een ode aan de voorbijgangers en vergeet je pet niet naast je kraam neer te zetten. Kan jij als de beste binnen een minuut een mooi gedicht in elkaar flansen? Verkoop dan je persoonlijke gedichten voor een klein bedrag. Mooi meegenomen: je maakt mensen nog blij ook.
  5. Dorp of stad? Natuurlijk wil jij veel verkopen en daarom is het belangrijk dat je veel mensen naar je kraam trekt. Overweeg eens om een plekje in de stad te bemachtigen. Daar bereik je wellicht meer mensen dan in het dorp waar je woont. Tip: zorg er wel voor dat je op tijd bent.

Met deze tips is de kans groot dat jij met een goedgevulde portemonnee weer richting huis gaat. Last but not least: vergeet niet te genieten! Veel succes.

Categoriën: Particulier , Tips , Geld
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading