Print

Gratis bellen en internetten op vakantie

Geplaatst op:
Gratis bellen en internetten op vakantie

De vakantie staat weer voor de deur. Veel Nederlanders pakken deze zomer de auto of het vliegtuig naar een zonnige vakantiebestemming. Blijf jij in Europa? Dan is er goed nieuws. Vanaf 15 juni gaan de nieuwe roamingregels namelijk in. Wat dat voor jou betekent leggen we je graag uit.

Je kent het wel: je zit lekker op het terras in de Spaanse zon en zou het liefst even snel je e-mail checken, whatsappen met je vrienden of online opzoeken wat er allemaal op je vakantiebestemming te beleven valt. Voorheen kon je op zoek naar een WifiSpot of je moest hier een aparte internetbundel voor aanschaffen. De kosten hiervoor konden hoog oplopen. Maar daar komt nu verandering in: de roamingkosten voor mobiel internet worden vanaf 15 juni afgeschaft. Dat betekent dat je binnen Europa gewoon vanuit je normale bundel kunt internetten, bellen en sms’en. Maar let wel even op: er zitten wat haken en ogen aan deze nieuwe wetgeving.

Onbeperkt bellen en sms’en
Heb jij in Nederland een abonnement met onbeperkt bellen en sms’en? Dan kun je binnenkort ook in andere EU-landen onbeperkt gebruikmaken van deze diensten. Kortom: ook in het buitenland (mits in de EU) profiteer je van de voordelen van jouw bundel en hoef je niet langer bang te zijn voor extreem hoge kosten.

Voor internet gelden andere regels
Voor internet gelden er echter wel datalimieten en er is een Fair Use Policy vastgesteld. Dit betekent dat je in het buitenland niet onbeperkt gratis kunt internetten. De Fair Use Policy is om oneerlijke concurrentie tussen verschillende providers te voorkomen. Check daarom altijd voordat je op vakantie gaat hoe dit bij jouw provider is geregeld. Soms is er een datalimiet en bij andere providers mag je maximaal een bepaald aantal dagen achter elkaar gebruikmaken van mobiel internet in het buitenland.

Dataroaming
Om te kunnen internetten in andere EU-landen moet je dataroaming op je telefoon inschakelen. Let wel even op: deze regels gelden alleen in landen die aangesloten zijn bij de Europese Unie. In landen buiten de EU betaal je gewoon nog de hoofdprijs, dus pas op.

Categoriën: Particulier

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?