Print

Goed omgaan met geld is goud waard

Goed omgaan met geld is goud waard

Kunnen jouw kinderen goed omgaan met geld? Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 maart 2020 vindt de tiende editie van de Week van het geld plaats. Dit jaar is het thema: ‘Goed omgaan met geld is goud waard'. Het doel van deze week is om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld. UPDATE: DE WEEK VAN HET GELD IS VANWEGE HET CORONA-VIRUS AFGELAST!

Ook dit jaar verzorgen medewerkers van onder meer banken, verzekeraars, advieskantoren en gemeenten weer ruim 5.500 gastlessen en workshops op scholen door het hele land. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op Weekvanhetgeld.nl.

Praten over geld

Uit onderzoek blijkt dat praten over geldzaken positieve invloed heeft op verantwoord financieel gedrag. In de themaweek worden gesprekken tussen kinderen en jongeren onderling en gesprekken met hun ouders en leerkrachten gestimuleerd. Goed omgaan met geld betekent: goed nadenken, bewust kiezen en ook de weg weten naar informatie of mensen die je daarbij kunnen helpen.

Op school en thuis

Tijdens de Week van het geld 2020 organiseert het platform Wijzer in geldzaken met haar partners allerlei activiteiten voor basisschoolleerlingen, als ook voor ouders van kinderen op de basisschool. De activiteiten omvatten gastlessen, workshops, voorstellingen en meer. Daarnaast zijn er activiteiten in het speciaal onderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.

Maar ook thuis kun je aan de slag met een doeplaat of een geldtype-test. Of bekijk samen met je kinderen deze themavideo waarin kinderen samen praten over geldzaken en hun ‘gouden geldtips’ geven.

Categoriën: Particulier , Geld
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading