Print

Goed nieuws voor ouders met jonge kinderen

Geplaatst op:
Goed nieuws voor ouders met jonge kinderen

Het kabinet trekt volgend jaar bijna een kwart miljard meer uit voor de kinderopvangtoeslag. Ook de kinderbijslag en het kindgebonden budget worden verhoogd. Dit betekent dat de meeste ouders er vanaf 1 januari 2019 financieel op vooruit gaan.

De plannen stonden al in het regeerakkoord maar zijn nu formeel bevestigd. Bijna alle werkende ouders met kinderen op de crèche, gastouderopvang of buitenschoolse opvang profiteren hiervan. Per 1 januari krijgen ouders voor de dagopvang maximaal €8,02 per uur vergoed in plaats van €7,45. Ook de kwaliteit van de kinderopvang moet omhoog. Het vrijgemaakte geld moet de hogere kwaliteitseisen aan de sector bekostigen. Ook het budget voor de kinderbijslag gaat vanaf 1 januari 2019 structureel omhoog met 250 miljoen euro. Tot slot gaat er vanaf 2020 500 miljoen euro naar een verhoging van het kindgebonden budget voor middeninkomens.

Vergoedingen voor ouders

Kinderbijslag is een sociale verzekering en bedoeld om ouders te ondersteunen bij het onderhouden van hun kind(eren). De kinderbijslag is niet afhankelijk van het inkomen, het kindgebonden budget is een toeslag die wel afhankelijk is van het inkomen. Daarnaast kunnen ouders – als hun kind naar de kinderopvang gaat – kinderopvang toeslag ontvangen. Ook de kinderopvang toeslag gaat in 2019 omhoog om gezinnen met jonge kinderen te ondersteunen en ouders te stimuleren te (blijven) werken.

Kinderen krijgen

Wil je meer weten over de verschillende vergoedingen? Hier vind je meer informatie. In het thema “Kinderen krijgen” vertellen we je bovendien alles waar je – op financieel vlak - aan moet denken als je kinderen hebt of krijgt.

Categoriën: Particulier , Geld

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 6 okt 21:06  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 18:29  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 20 dec 03:10  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
Mathijs - 29 jun 11:29  Antwoord
Nu nog belastingvrij sparen voor bijvoorbeeld een studie voor je kinderen!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?