Print

Gestopt met roken? Pas je ORV aan

Geplaatst op:
Gestopt met roken? Pas je ORV aan

Goede voornemens. De een wil gezonder gaan eten en is vastberaden minstens 1x per week de sportschool te bezoeken, de ander belooft voor eens en voor altijd te stoppen met roken en nooit meer een sigaret aan te raken in het nieuwe jaar. Helaas geldt voor de meeste mensen met goede voornemens dat zij binnen een week weer terugvallen in hun oude gewoontes. Wie echter enkele jaren geleden heeft doorgezet, kan nu mogelijk geld besparen.

Want wist je dat je dankzij je goede voornemen om te stoppen met roken – mits je je eraan houdt uiteraard – niet alleen geld bespaart door geen sigaretten meer te kopen? Wie definitief is gestopt met roken, hoeft minder premie te betalen voor zijn of haar overlijdensrisicoverzekering. Niet direct, maar mocht jij je goede voornemen volhouden dan kun je over zo’n 2 jaar honderden euro’s per jaar besparen op je maandelijkse premie.

Voordeel voor niet-rokers

Bij het aanvragen van de overlijdensrisicoverzekering moet je een vragenlijst invullen. Er wordt onder andere gevraagd of je rookt. Je bent verplicht om deze vragenlijst naar waarheid in te vullen. Moet jij de vraag met ja beantwoorden, dan wordt je premie hierop aangepast. Niet-rokers betalen minder premie dan rokers. De reden hiervoor is dat verwacht wordt dat de kans op overlijden voor een roker groter is dan voor een niet-roker. Als roker moet je het risico hierop verzekeren en hier zitten extra kosten aan verbonden.

Gestopt met roken? Geef het door

Ben jij definitief gestopt met roken? Pas je overlijdensrisicoverzekering dan aan, ook wanneer je al jaren geleden gestopt bent. Je hoeft geen nieuwe polis aan te vragen, maar kunt de verzekering in de meeste gevallen gewoon aan laten passen. Kom je er niet uit of heb je vragen? Dan kun je bij je financieel adviseur terecht.

Categoriën: Besparen , Particulier , Verzekeren , Geld

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 6 okt 19:22  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 17:34  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 19 dec 09:53  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
Ruud Arends - 3 feb 10:19  Antwoord
Hoi Klantenservice, ik ben in Sept 2012 gestopt. En dit is dus nieuw voor me. Vertel me maar meer, dank u. Groeten Ruud Arends.
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
1
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?