Print

Gegarandeerd reactie bij aangifte tot 5 april

Gegarandeerd reactie bij aangifte tot 5 april

Je mag tot 5 april aangifte doen, als je voor 1 juli gegarandeerd een antwoord wil krijgen van de Belastingdienst. Dat was 1 april. De zogenoemde garantietermijn voor de belastingaangifte is opgerekt tot en met 4 april.

Deze toezegging deed staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) donderdag in de Tweede Kamer. Hij hoopt dat het op den duur mogelijk wordt de termijn verder op te rekken.

6 miljoen aangiftes


Wiebes benadrukte dat voortaan tot 1 mei de standaard-belastingaangifte kan worden gedaan. '1 mei is het nieuwe 1 april', aldus de bewindsman.

Volgens hem is de nieuwe manier van aangifte, volledig online, een succes. Ook gebruiken steeds meer mensen hun elektronische berichtenbox van de overheid, inmiddels 5 miljoen. Wiebes sprak over de 'snelste digitalisering in Nederland in één maand.' Inmiddels zijn 6 miljoen aangiftes binnen, bijna een miljoen meer in vergelijking met vorig jaar.

Bron: ANP

TIP: Op www.adfiz.nl/finfin/belastingaangifte vind je alles wat je moet weten over aangifte doen

Categoriën: Particulier , Zakelijk , Belasting
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading