Print

(Geen) zorgen over verzuim?

(Geen) zorgen over verzuim?

Langdurig zieke werknemers? Het komt voor bij maar liefst  21 procent van de kleine bedrijven (0 tot 10 medewerkers). Dit is een van de conclusies uit een onderzoek van Baken Adviesgroep onder 361 werkgevers. Naarmate de bedrijven meer personeel hebben, is het percentage langdurig ziekteverzuim groter. Bedrijven met 10 tot 50 medewerkers, bijvoorbeeld, worden in 43  procent van de gevallen ‘getroffen’. Dat is ruim het dubbele. Logisch: hoe meer medewerkers, hoe meer kans.  

Een zieke werknemer kost zo’n 230 euro per dag. En toch: veel kleine bedrijven maken zich weinig tot geen zorgen over het verzuim. Grote organisatie met meer dan 100 medewerkers daarentegen doen dit wel. Ook daarin zit logica. Met veel medewerkers is het immers een structureel fenomeen. Met slechts 1 à 2 medewerkers kan het zich incidenteel voordoen. Van de ondernemers met maximaal 10 medewerkers zegt dan ook maar 2 procent wakker te liggen van ziekteverzuim. Dit zouden best eens die ondernemers kunnen zijn met zieke medewerkers…

Conclusie? Maak u zich als ‘kleine’ werkgever inderdaad geen zorgen, want u heeft de statistieken mee. Maar besef wel  dat er vanaf 4 ziekteweken sprake is van langdurige ziekte en die kost u dan zo’n 230 euro per dag. Als het u treft, zou het inderdaad wel eens een zorg kunnen zijn.

Zie ook adfiz.nl/finfin/ziekteverzuimverzekering

Categoriën: Zakelijk , Tips , Verzuim , Ondernemen
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading