Print

Ga met zonnepanelen niet over één nacht ijs!

Ga met zonnepanelen niet over één nacht ijs!

Zonnepanelen op je bedrijfspand kan een goed idee zijn. Maar laat ze niet plaatsen voordat je hebt overlegd over de verzekering. Er worden bepaalde eisen gesteld aan installatie en preventie. Heb je al zonnepanelen? Ook dan is het verstandig om te controleren of je aan alle eisen voldoet!

Voor bedrijven en ondernemers die nu willen starten met zonnepanelen is er goed nieuws. Verzekeraars, de installatiebranche, financieel adviseurs en de overheid hebben de handen ineengeslagen om goede, duidelijke en werkbare richtlijnen op te stellen om zonnepanelen verzekerbaar te houden.

Eisen

Zonnepanelen zijn steeds vaker de oorzaak van brand en dat ligt doorgaans aan matig installatiewerk. De richtlijnen moeten het voor iedereen die een rol heeft bij de installatie van zonnepanelen duidelijk maken aan welke eisen moet worden voldaan. In de brochure staan aandachtspunten voor het gebouw waarop de installatie plaatsvindt, de aanleg, het blussen, verzekeren en de oplevering. De brochure is hier te vinden.

Overweeg je om zonnepanelen aan te laten leggen, neem altijd vooraf contact op met je verzekeringsadviseur. De aanleg betekent hoe dan ook een wijziging van je risicosituatie. De adviseur kan dan voor je kijken of er aanvullende (preventie)voorwaarden spelen en hoe de verzekeraar omgaat met schade: het is bij sommige verzekeringen bijvoorbeeld mogelijk om ook het opbrengstverlies na schade mee te verzekeren.

Bestaande installaties

Voor bestaande installaties liggen de zaken wat anders. Als bedrijf kun je te horen krijgen dat je allerlei maatregelen moet nemen om verzekerd te blijven van dekking. Het kan dan gaan om de dakconstructie, het zonnesysteem zelf of de isolatie van het pand. Dat kan tot hoge aanpassingskosten leiden of tot een hogere premie, en in het ergste geval tot onverzekerbaarheid.

Heb je een installatie op het dak liggen en twijfel je of het bij jou allemaal wel goed zit? Schakel je verzekeringsadviseur in!

 

Categoriën: Zakelijk , Schade
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading