Print

Financiële gevolgen voor huizenbezitters en -kopers in 2018

Geplaatst op:
Financiële gevolgen voor huizenbezitters en -kopers in 2018

Welke grote veranderingen zullen er voor jou plaats gaan vinden in 2018? Misschien gaan je partner en jij wel trouwen. Of wellicht staat er een verhuizing op de planning en ben je van plan een nieuwe woning aan te schaffen. Mocht je jouw ideale huis gespot hebben en plannen hebben een bod te doen, lees dan voordat je naar de makelaar gaat eerst wat er in 2018 voor jou staat te veranderen.

Loan-to-value omlaag

Wil je een hypotheek aanvragen, houd er dan rekening mee dat met ingang van 1 januari 2018 de maximale hypotheek nog maar 100% van de totale waarde van de woning mag bedragen. In 2017 was dit nog 101%.

Tweeverdieners kunnen meer lenen

Vanaf dit jaar kunnen tweeverdieners iets meer geld lenen. Het laagste inkomen wordt in 2018 namelijk voor 70% meegewogen in het bepalen van het hypotheekbedrag. In 2017 was dit nog 60%. Willen je partner en jij dit jaar een nieuwe woning kopen? Dan biedt dit jullie als huizenkopers dus iets meer ruimte.

Hogere Nationale Hypotheekgarantie (NHG)

Doordat de huizenprijzen stijgen, gaat de grens voor een hypotheek met NHG in 2018 omhoog naar 265.000 euro. In 2017 was dit nog 245.000 euro. Duurdere woningen komen daardoor in aanmerking voor NHG.

Renteaftrek restschuld niet langer mogelijk

Verkoop jij je woning in 2018 met verlies en moet je geld lenen om het verschil te overbruggen? Dan heb je geen recht meer op belastingaftrek van deze rente. Betaal je al rente over je restschuld? Dan verandert er niets en blijft de termijn van 15 jaar gelden voor de aftrekbaarheid van de rente. 

Wat verandert er voor jou financieel in 2018? Doe de test!

Met de online tool ‘Wat betekent dit voor mij?’ helpt Wijzer in geldzaken jou inzicht te krijgen in maatregelen die voor jouw persoonlijke financiële situatie van belang zijn. Je vindt de tool hier:

Categoriën: Particulier , Tips , Huis kopen , Geld

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
Persoonlijke Leningen - 14 jun 17:59  Antwoord
Heeft u een snelle lening nodig om uw financiële problemen op te lossen en een bedrijf te runnen? Krijg uw lening van 3000 tot 150.000.000 in de volgende valuta ($), (€) en (£) beschikbaar voor leningen, hier bieden wij alle soorten leningen aan. Beleggingsleningen, persoonlijke leningen, onroerendgoedleningen. Wij kunnen uw bedrijf of project helpen met een lage rente lening van 2%. Als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van een lening, neem dan contact met ons op voor meer informatie. E-mail: 1stms.creditunion@gmail.com
Visitor  Visitor
Hope Elinal - 21 mrt 00:55  Antwoord
Guten Tag, brauchen Sie schnell Geld Kredit-Darlehen, um eine Schuld zu zahlen oder eine Aktivität zu erstellen, zahlen Sie Ihre Miete. Sie möchten ein Haus kaufen oder ein Auto kaufen. Und vor allem Investitionen in Projekte, selbst wenn Sie arbeitslos sind. Selbst die Bank weigert sich, Ihnen einen Kredit zu gewähren. Und die Bedingungen der Bank sind eine Menge. Lassen Sie mich Ihnen sagen, dass Sie eine Lösung mit mir finden können Sie profitieren von einem Kredit-Darlehen in Höhe von € 2.000 bis € 8.500.000 Euro legal. Haben Sie einen Zinssatz von 2% pro Jahr kontaktieren Sie mich direkt per E-Mail .. kplenders@outlook.com
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?