Print

Experimenten met zzp-pensioen op stapel

Geplaatst op:
Experimenten met zzp-pensioen op stapel

Er is in 2019 geen pensioenplicht voor zzp’ers in het pensioenakkoord opgenomen, maar dat wil niet zeggen dat de kous af is. Twee pensioenfondsen gaan toestemming vragen aan minister Wouter Koolmees om pensioen aan te bieden aan zzp’ers.

Pensioenfonds Zorg en Welzijn wil pensioen aanbieden voor zzp'ers in de culturele sector. Ook pensioenfonds Bouw komt met een plan voor zzp-pensioen. Tot nu toe mogen deze fondsen alleen pensioen aanbieden aan werknemers in loondienst.

Experimenteerwet

Directeur Peter Borgdorff van pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) zegt tegen het Financieele Dagblad: ‘Het is niet gelukt om daarover afspraken te maken in het pensioenakkoord. Toen dachten we: dan gaan we nu zelf.’ Minister Koolmees moet zich gaan buigen over een Experimenteerwet om de plannen mogelijk maken. Hij wil wel dat er voldoende draagvlak is onder zzp'ers.

Pensioenpremie

Het is de bedoeling dat zzp'ers bij PFZW een pensioenpremie van 3% van hun omzet betalen. Opdrachtgevers dragen dan ook 3% bij. Volgens het fonds zijn opdrachtgevers daar enthousiast over.

Andere manieren

Los van deze plannen, zijn er een aantal andere manieren voor zzp’ers om pensioen op te bouwen. Lees ze op Finfin.nl en bespreek met je financieel adviseur welke het beste bij jou en je bedrijf past.

Categoriën: Zakelijk , Pensioen

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 25 mei 18:23  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 19 dec 16:40  Antwoord
Hi there!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
3
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?