Print

Betaalt u teveel voor rood staan?

Betaalt u teveel voor rood staan?

Banken lenen tegen ongekend lage rentes. Ze verlagen daarom ook de rente op spaarrekeningen. Maar: zodra u rood staat, betaalt u nog wel altijd 9 tot 14 procent. Is dit te rechtvaardigen?

Ja, zeggen de banken. Inderdaad: spaarrente is de laatste drie jaar gehalveerd, terwijl de kosten van rood staan gelijk zijn gebleven en soms zelfs hoger zijn. Maar: rood staan is risicovoller geworden. Voor veel consumenten is het namelijk een vorm van lenen als een gewone lening niet meer lukt. En dat risico moet worden afgedekt. De tarieven hebben bovendien een ‘strafelement’ en zijn bedoeld om roodstaan terug te dringen. Wie weinig voor zijn spaargeld krijgt en veel betaalt bij roodstand, lijkt inderdaad maar één verstandige keuze te kunnen maken: sparen zonder rood te staan. Lukt dit écht niet? Dan maar een persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Categoriën: Particulier , Banken , Geld
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading