Print

Besparen tijdens je vakantie

Geplaatst op:
Besparen tijdens je vakantie

Steeds meer mensen kiezen er vanwege financiële redenen voor om niet op vakantie te gaan. Hoewel een vakantie niet voor iedereen financieel haalbaar is, zijn er manieren om de kosten te drukken zodat je er mogelijk toch even tussenuit kunt. 

Bepaal je budget

Veel Nederlanders geven aan dat zij tijdens hun vakantie altijd meer geld uitgeven dan dat zij op voorhand van plan waren. Daarom is het belangrijk om een budget te bepalen. Wellicht heb jij vakantiegeld gekregen en wil je dit gebruiken voor een week op de camping. Of misschien heb je elke maand iets apart gezet voor een fietsvakantie in het buitenland. Bepaal het uit te geven bedrag, trek hier de reiskosten (vliegreis of benzine), overnachtingen (campingplaats of hotel) en verzekeringen (vergeet je vakantieverzekering niet!) vanaf en kijk welk bedrag er overblijft. Dit bedrag deel je door het aantal dagen dat je weggaat, zodat je precies weet hoeveel geld je maximaal per dag kunt besteden. Tip: als je alles contant betaalt, heb je beter zicht op je uitgaven dan wanneer je je pinpas gebruikt.

Bereid je voor

Boek je vakantie ruim op tijd. Dan weet je precies wat de kosten zijn én je profiteert vaak nog van kortingen ook. Boek jij pas een camping of hotel ter plaatse, dan is het goed mogelijk dat je de hoofdprijs betaalt. Ga jij met het vliegtuig op vakantie? Door flexibel te zijn, kun je geld besparen. Vlieg je op maandagochtend 5.30 uur, dan betaal je vaak minder dan wanneer je een ticket boekt voor zaterdagochtend 10.00 uur. Zorg er bovendien voor dat je goed verzekerd bent. Je wilt er niet aan denken, maar in geval van nood – denk aan een auto die het begeeft op de Duitse snelweg of een gebroken enkel dankzij een vervelende val tijdens een bergwandeling - wil je wel dat de kosten gedekt zijn. 

Geef niet te veel geld uit

Natuurlijk wil je genieten tijdens je vakantie, maar een barbecue voor de tent kan net zo lekker en gezellig zijn als een maaltijd bij het restaurant om de hoek. Je hoeft niet buiten de deur te ontbijten, maar kunt ook bij de supermarkt een lekker croissantje halen. Voor het zwembad betaal je vaak geld, terwijl het strand helemaal gratis is. Ga je naar het buitenland? Let er dan ook op dat je geen verborgen bankkosten betaalt, zodat je jouw vakantiegeld alleen aan leuke dingen uit hoeft te geven.

Categoriën: Besparen , Particulier , Tips , Geld , Vakantie

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 6 okt 20:41  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 13:18  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 19 dec 16:09  Antwoord
Hi there!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?