Print

Besparen doe je zo

Besparen doe je zo

Geld uitgeven kan iedereen, maar met geld besparen hebben veel Nederlanders meer moeite. En dat terwijl het helemaal niet lastig is om iedere maand iets meer geld over te houden. Met een paar kleine aanpassingen bespaar je al snel tientallen euro’s per maand. Hierbij vier tips:

 1. Neem je eigen lunch mee
  Een lekker pistoletje met beenham uit de kantine of een verse bagel met roomkaas. En aan 1 broodje heb je natuurlijk niet genoeg. Voeg er een verse jus d’orange aan toe en je luxe lunch is compleet. Heerlijk natuurlijk, maar voor zo’n luxe lunch ben je al snel rond de €8,- kwijt. Zonde!

  Opbrengst:
  Uitgaande van 200 werkdagen per jaar ben je alleen al €1600,- kwijt aan je lunch op het werk. Breng eens een bezoek aan de plaatselijke supermarkt. Verse pistoletjes of een heel brood kosten gemiddeld €2,- per stuk. Voor een pak beenham en kaas betaal je gemiddeld €2,75 per stuk. Een vers pak melk en jus d’orange erbij en je bent in totaal €10,50 kwijt. Maar dan heb je wel genoeg voor vijf werkdagen! Op jaarbasis is dit €420,-. Met een bezoek aan de supermarkt bespaar je dus al snel €1180,-.

 2. Deel de grasmaaier en boormachine met de buurman
  Het gras moet af en toe gemaaid worden en een boormachine is wel zo praktisch. Ook een hogedrukreiniger komt wel eens goed van pas. Maar waarom zou je veel geld in deze apparaten steken als de buurman er ook 1 heeft? Ga je niet goed met je buren om? Kijk dan eens op Peerby.nl: via deze site huur je voor weinig geld spullen bij mensen uit de buurt.

  Opbrengst:
  Goede kwaliteit kost geld. Een boor kost je zomaar €150,-, voor een grasmaaier betaal je minimaal €200,- en voor een goede hogedrukreiniger ook. Dit is €550,- in totaal voor apparaten die je niet vaak gebruikt. Koop je de apparaten met de buren, dan ben je ongeveer €185,- kwijt. Zo bespaar je al snel €365,-. Mooi meegenomen dus.

 3. Avond uit? Ga vaker naar de film
  Een bioscoopbezoek is leuk, maar kost ook veel geld. Tenminste, als je elke keer een nieuw kaartje koopt. Maar wist je dat je bij veel bioscopen ’s ochtends minder betaalt voor je bioscoopkaartje? Ga je vaker dan 2x per maand naar de film? Voor €19,- per maand mag je bij Pathé onbeperkt films komen kijken. Bij Cineville betaal je €19,95 per maand als je een abonnement afsluit.

  Opbrengst:
  Iemand die wekelijks naar de bioscoop gaat betaalt normaal minimaal 52 x €9,50 = €494,-. Sommige bioscopen en films zijn zelfs nog een stukje duurder. Een abonnement kost 12 x €19,- = €228,-. Bezuiniging: €266,-.

 4. Zeg de loterij op
  De loterij winnen: het klinkt natuurlijk heerlijk. Maar hoe groot is de kans nou echt dat je wint? Het Algemeen Dagblad kwam vorig jaar met cijfers: de kans op de hoofdprijs bij de maandelijkse Staatsloterijtrekking is 1 op de 2,6 miljoen. Van de Postcodeloterij word je hoogstwaarschijnlijk ook niet rijk: de kans op de gedeelde Postcodekanjer met je buren is 1 op de 242.000.

  Opbrengst:
  Stel dat je elke maand automatisch meespeelt met de Staatsloterij. Dan betaal je voor je maandlot €15,-. Bij een abonnement doe je met vier extra trekkingen mee (3 x €15,- en 1x €30,- met oud en nieuw). Als je helemaal niets wint – en dat risico is 50%, met veel mazzel win je de inleg of een paar euro – bespaar je dus €255,- op jaarbasis.


Vier makkelijke manieren om snel geld te besparen. Het is het proberen waard, toch? Hier geven we je nog wat extra tips hoe je kunt besparen met kinderen, we geven tips om te besparen op je hypotheek en we leggen studenten uit hoe ook zij eventueel nog wat geld kunnen besparen.

Bron: Radar

Categoriën: Particulier
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading