Print

Ben jij als ondernemer goed verzekerd tegen langdurig ziekteverzuim?

Geplaatst op:
Ben jij als ondernemer goed verzekerd tegen langdurig ziekteverzuim?

Sinds 1 januari 2020 kun je als ondernemer de MKB verzuim-ontzorgverzekering afsluiten. Deze verzekering ondersteunt werkgevers wanneer een werknemer langdurig uitvalt en is speciaal geschikt voor kleinere werkgevers.

Als MKB-ondernemer krijg je nogal wat op je bord wanneer een werknemer uitvalt met meer dan een griepje: de loondoorbetalingsverplichting, de Wet Poortwachter, de Arbowet, enzovoort. Om te ondersteunen bij deze zware last hebben het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, MKB-Nederland en het Verbond van Verzekeraars met elkaar aan deze verzekering gewerkt en afgesproken aan welke eisen deze verzekering moet voldoen.

Kleinere werkgevers

Sinds 1 januari 2020 kun je als ondernemer deze MKB verzuim-ontzorgverzekering afsluiten. De verzekering helpt je bij het managen van ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie van medewerkers en is speciaal bedoeld voor kleinere en middelgrote werkgevers. Inmiddels sloten ruim 6.000 werkgevers de verzekering af, en meer dan de helft hiervan zijn werkgevers met minder dan vijf werknemers.

De MKB verzuim-ontzorgverzekering wil meer inhoudelijke ondersteuning en dienstverlening bieden dan reguliere verzekeringsproducten. Het belangrijkste verschil is dat de verzekeraar een casemanager aanstelt (die zit bij de prijs inbegrepen), die de regie voert over het hele re-integratieproces. Als ondernemer hoef je je geen zorgen te maken over de loonsancties die het UWV zou kunnen opleggen, omdat de verzekeraar deze overneemt. Het product is daarmee Poortwachter-proof. Voorwaarde is dan wel dat jij als ondernemer de adviezen van de bedrijfsarts en de casemanager nauwkeurig opvolgt. 

Premie

Verschillende verzekeraars bieden sinds 1 januari 2020 de MKB verzuim-ontzorgverzekering aan. De premie is onder andere afhankelijk van je bedrijf, de sector waarin je actief bent en de verzekeraar van je keuze. Ook het verzuim in je eigen bedrijf telt mee, al is het effect hiervan op de premie gebonden aan een maximum. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je toch een keer een geval van langdurig verzuim hebt in je bedrijf.

 

Categoriën: Zakelijk , Verzuim

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 6 okt 20:44  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 18:05  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 19 dec 16:46  Antwoord
Hi there!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?