Print

Altijd checken of reisverzekering is toegesneden op reis

Altijd checken of reisverzekering is toegesneden op reis

Nederlanders kijken bij het afsluiten van een reisverzekering vooral naar de prijs en of ze pakketkorting krijgen, terwijl het juist belangrijk is dat de reisverzekering is toegesneden op de vakantie. We roepen vakantiegangers daarom op altijd goed te kijken of ze goed verzekerd op reis gaan.

Check hier je vakantieverzekeringen

Reisverzekering is voor calamiteiten

De belangrijkste onderdelen van een reisverzekering zijn uiteindelijk de dekking voor grote kosten door ziekte of een ongeval. Het gaat dan om kosten voor reddingsoperaties, medische kosten en repatriëring. Maar lang niet in elke reisverzekering zit deze dekking. Medische kosten moeten vaak apart worden verzekerd en voor een reis buiten Europa of het doen van een extreme sport moet een aparte dekking worden gesloten.

Nederlanders kijken naar prijs en pakketkorting

Uit representatief onderzoek dat onze partner Wijzer in geldzaken heeft gedaan blijkt dat 25% van de Nederlanders een reisverzekering vooral op de prijs selecteert en 21% vooral op de pakketkorting die ze krijgen omdat ze ook andere verzekeringen bij een verzekeraar hebben lopen.

‘Neiging om alleen naar prijs te kijken typisch menselijk gedrag’

Volgens emeritus-hoogleraar economische psychologie Fred van Raaij, lid van de programmaraad van Wijzer in geldzaken, is de neiging om alleen te kijken naar de prijs typisch menselijk. “Het is een automatisme. Hebben we een reisverzekering? Ja, dan is het goed. Maar je accepteert te snel dat het in orde is, terwijl er heel veel uitzonderingen in de polisvoorwaarden zitten. Je zou het allemaal moeten doorlopen maar de meeste mensen doen dat niet. Het is onze beperkte rationaliteit. We zijn wel rationeel in de zin dat we iets goeds willen kiezen, maar we willen niet alle details doornemen.”

Categoriën: Particulier , Vakantie
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading