Print

5 checks voor het starten van je eigen webshop

Geplaatst op:
5 checks voor het starten van je eigen webshop

Heb jij hét product gevonden waar heel Nederland op zit te wachten en heb je plannen om je product via een webshop aan de man (of vrouw) te brengen? Spannend! Maar vergis je niet: bij het starten van een webshop komt veel kijken. Ben jij goed voorbereid?

>> Lees hier hoe je je eigen bedrijf start
>> Webshop beginnen? Doorloop onderstaande checklist 

Checklist webshop beginnen

Maak jij zelf sieraden, kan je ontzettend goed bakken en ga je op grote schaal je taarten online verkopen of heb jij een gat in de markt gevonden en wil je anderen jouw producten aanbieden? Dan is een webshop wellicht perfect om jouw droom waar te maken. Het starten – en later het onderhouden – van een webshop kost geld en bovendien veel tijd en geduld. Ben jij nog steeds overtuigd van je plannen? Dan lees je hier wat je moet doen om een eigen bedrijf te beginnen. Doorloop daarnaast onderstaande checklist zodat jij niet voor verrassingen komt te staan.

Check 1: Denk goed na over de producten voor in je webshop

Het belangrijkste onderdeel van je webshop is de inhoud van je online winkel: wat ga jij verkopen? Denk niet alleen na over je producten, maar kijk om te beginnen ook of er behoefte is aan jouw product(en). Wie zijn je concurrenten? Waarschijnlijk wil je graag geld verdienen met je webshop. Indien dit het geval is, denk dan ook na over de winstgevendheid van je product(en): wat zijn je kosten en voor hoeveel kun je jouw producten verkopen?

Check 2: Kies voor een sterke huisstijl

Je wilt herkenbaar zijn voor je klant, daarom is een duidelijke huisstijl een must. Deze huisstijl komt terug op je website, maar ook in je communicatie naar de klant. Heb je al een logo? Werk je met een slogan? Wat maakt jouw webshop uniek? Eventueel kun je in samenwerking met je websitebouwer een geschikte huisstijl ontwikkelen. Vergeet ook niet na te denken over een sterke domeinnaam. Is je domeinnaam nog vrij? 

Stap 3: Begin met de bouw van je webshop

Wellicht kun je dit zelf, maar zo niet: dan zijn er allerlei bedrijven die je kunnen helpen bij de bouw van je webshop. Het opbouwen en inrichten van je webshop vergt veel tijd en geduld. Houd bij het beginnen en opbouwen van de webshop niet alleen rekening met de inrichting van de shop, maar ook met de optimalisatie. Je wilt immers goed online gevonden worden door potentiele klanten. Check voordat je online gaat goed of alles werkt: het invullen van de persoonlijke gegevens, de betaling en de afhandeling.

Stap 4: Is jouw webshop een hobby of een bedrijf?

Wanneer is jouw webshop een hobby en wanneer ben je echt een ondernemer? De Kamer van Koophandel en de Belastingdienst hebben enkele eisen. Of je als ondernemer wordt aangemerkt is onder andere afhankelijk van je winstgevendheid en de omvang van de onderneming in tijd en geld. Hier lees je meer. Ben je inderdaad ondernemer? Dan moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Hiervoor kun je een afspraak maken.

Check 5: Houd je aan de regels

Begin je je webshop vanuit huis? Check dan wel even bij de gemeente of dit is toegestaan. De buren mogen geen overlast ondervinden aan jouw nieuwe bedrijf. Ook moet je bij het verzenden van je producten aan allerlei regels voldoen: het moet immers veilig zijn voor de consument. Om misverstanden te voorkomen met de klant is het juridisch gezien bovendien aan te raden om algemene voorwaarden op je site te vermelden.

Succes met je nieuwe bedrijf!

Categoriën: Zakelijk , Tips , Ondernemen

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Stel je vraag aan een adviseur in de buurt

Op Finfin van Adfiz stel je eenvoudig en anoniem je vraag aan de beste financieel adviseurs van Nederland. Je krijgt snel antwoord!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
loading
Deze site maakt gebruik van cookies. Door deze site te gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies. Lees meer
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?