Print

10 financiële boekentips op een rij

Geplaatst op:
10 financiële boekentips op een rij

Wat een heerlijk weer! Perfect om met een goed boek in een luie stoel in de achtertuin te gaan zitten. Maar met welk boek dan? Wij selecteerden 10 boeken voor je met een financieel tintje. Dus heb jij zin in een goed boek waar je ook nog het een en ander van leert? Bekijk dan onze tips. Keuze genoeg, dus veel leesplezier!

Vraag schrijver Timothy Ferriss wat hij aan het doen is, en de kans is groot dat je als antwoord krijgt: ‘skiën in de Andes’, ‘duiken in Panama’ of ‘tangodansen in Buenos Aires’. Ferriss heeft namelijk het achterhaalde idee van ‘eerst werken, dan leven’ ingeruild voor een rijk leven in het hier en nu. Niet geld stelt je daartoe in staat, maar de nieuwe economische factoren tijd en mobiliteit. Wacht niet langer, zeker niet in tijden van economische onzekerheid. En vergeet het achterhaalde idee van werken tot je pensioen. Of je nu die grote wereldreis wilt maken, een maandelijks salaris van vijf cijfers wilt met zo weinig mogelijk inspanning of gewoon minder wilt werken en meer wilt genieten: Een werkweek van vier uur geeft het antwoord.

Vind hier het boek >>
Vind hier het ebook >>

Twee jaar lang heeft Joris Luyendijk zich ondergedompeld in het hart van de financiële wereld. Juist omdat hij geen kenner was van de bankenwereld, was hij de ideale auteur om te onderzoeken wat er gebeurd is: hoe gesloten de wereld van de high finance ook is, velen wilden met hem praten om uit te leggen hoe mooi hun werk was. Hoe zwaar. Hoe interessant. En hoe gevaarlijk. Want de conclusie is even stevig als pijnlijk: de instellingen die ervoor moeten zorgen dat de economie functioneert, kunnen de wereld in de afgrond storten. En dat gebeurt allemaal met de beste bedoelingen door mensen die precies dezelfde zorgen hebben als jij en ik, door mensen die de hypotheek moeten betalen en de kinderen op een goeie school wilden hebben.

Vind hier het boek >>
Vind hier het ebook >>

Op een prettig leesbare manier leert Robert Kiyosaki je onder meer hoe geld verdiend wordt en hoe je jouw inkomen kunt laten toenemen, hoe je niet alleen meer geld kunt verdienen, maar vooral hoe je het kan behouden en voor je kunt laten werken en wat de beste manier is om financieel voor jezelf te zorgen. Een leerzaam boek voor deze zomer.

Vind hier het boek >>

Een boek vol praktische tips en adviezen om uit de financiële ellende te komen, eruit te blijven én te werken aan je financieel onbezorgde toekomst. Met de haar kenmerkende directheid noemt Annemarie van Gaal alle acties die je moet ondernemen om financieel fit te worden. Doe mee en volg haar 20-stappenplan: van financiële malaise naar financieel topfit.

Vind hier het boek >>
Vind hier het ebook >>

Terwijl alle banken feestvierden zagen een paar slimme buitenstaanders op Wall Street wat de grote banken, de media en overheid niet zagen: de wereldeconomie stond op instorten. Zij bedachten een plan om ervan te profiteren. Hun riskante investering bracht hen naar de duistere kant van het moderne bankwezen. Dit boek neemt je mee op een ontdekkingsreis door de Amerikaanse bancaire en financiële systemen en helpt je iets te begrijpen van hoe de kredietcrisis in Amerika heeft kunnen ontstaan. Geen zin in het boek? Het boek is ook verfilmd. 

Vind hier het boek >>

Altijd al meer willen weten over beleggen? Dan is dit het boek om deze zomer te lezen. Wil jij je rendementskansen vergroten en op verantwoorde wijze je doel bereiken? In dit boek vind je alles om je hierbij te helpen. Aandelen, beleggingsfondsen, obligaties, trackers en nog veel meer beleggingsmogelijkheden komen aan bod. Met behulp van het beleggingsplan leer je hoe je je geld kunt laten groeien.

Vind hier het boek >>

Een van de grootste problemen van de economie is de opeenhoping en de verdeling van kapitaal. Dat hangt nauw samen met kwesties van ongelijkheid, concentratie van welvaart en economische groei. Bevredigende oplossingen voor die problemen waren tot nu toe moeilijk te vinden. Theorieën te over, maar relevant historisch onderzoek was niet voorhanden. In Kapitaal in de 21ste eeuw analyseert Thomas Piketty een groot aantal gegevens uit de laatste twee eeuwen en uit twintig landen. Zo weet hij fundamentele economische en sociale processen bloot te leggen. Hij toont aan dat de moderne economische groei en de spreiding van kennis ons in staat hebben gesteld om de ongelijkheid op apocalyptische schaal die Marx had voorspeld, te voorkomen.

Vind hier het boek >>
Vind hier het ebook >>

Het probleem is niet dat we het niet goed hebben, het probleem is dat we niet weten hoe het beter kan. In deze tijd, met koopkracht als laatste ideaal, schetst historicus Rutger Bregman nieuwe vergezichten. Van een basisinkomen voor iedereen tot een werkweek van vijftien uur, van een wereld zonder grenzen tot een wereld zonder armoede - het is tijd voor de terugkeer van de utopie. Laat je meenemen op een reis door de geschiedenis en maak kennis met ideeën die tegen de tijdgeest ingaan, dwars door de oude scheidslijn van links en rechts heen.

Vind hier het boek > >

Wat heb je liever: dat iemand anders een lot voor je uitkiest, of dat jij zelf kiest? Kun jij aan het nieuws zien welke aandelen zullen gaan stijgen? Geef je liever een cadeau dat je zélf zou krijgen, of iets dat de jarige wil hebben? In Gek met geld beschrijft Jaap van Ginneken de belangrijkste inzichten uit de financiële psychologie en breinwetenschap. Dat doet hij aan de hand van alledaagse geldhandelingen zoals geven en nemen, gokken en verzekeren, sparen en lenen, kopen en beleggen. Hij wijst in dit boek op de vele manieren waarop we steeds weer de fout in gaan met geld: door illusies, denkfouten, simplificaties, emoties, enzovoort. Zo heb je de prijs van dit boek alweer snel terugverdiend.

Vind hier het boek >>
Vind hier het ebook >>

Wie wil er nou geen miljonair zijn? Een miljonair kent immers niet of nauwelijks financiële belemmeringen en kan doen wat hij wil. Het opbouwen, beheren en behouden van een vermogen brengt tegelijkertijd veel vragen met zich mee. In hoeverre is de partner bijvoorbeeld op de hoogte van financiële zaken? En wat is de beste manier om de kinderen financieel bewust op te voeden? In Miljonair worden en blijven komen financiële, juridische en fiscale zaken aan de orde die van groot belang zijn voor iedereen die vermogen heeft. Zo gaan de auteurs in op de fiscale aspecten van inkomen en vermogen, je erfrechtelijke situatie en de aankoop van een tweede woning. Bovendien tref je diverse richtlijnen aan voor het doordacht inrichten van je financiën.

Vind hier het boek >>

Categoriën: Particulier , Tips

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?