Print

Criminele organisatie opgerold voor oplichting bedrijven

 Criminele organisatie opgerold voor oplichting bedrijven

De politie heeft zeven mensen aangehouden die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan het oplichten van bedrijven door middel van spooknota’s. Vermoedelijk zijn 140 bedrijven de dupe geworden. De criminele bende haalde een kleine vier ton binnen. De criminele organisatie hield zich op grote schaal bezig met oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen. Eén gedupeerde is voor meer dan een ton benadeeld.

Onder de vlag van drie nepbedrijven stuurde de bende rekeningen voor nog niet betaalde advertentiekosten naar ondernemers. Als ze niet snel betaalden, kregen de ondernemers een vervalste opdrachtbevestiging. Daardoor maakten ze het geld toch over. De oplichters maakten gebruik van zogenoemde katvangers’ en geldezels. Daardoor hoopten ze zelf buiten schot te blijven. Bij de politie deden (slechts!) 34 gedupeerden aangifte. De politie gaat ervan uit dat er nog veel meer bedrijven de dupe moeten zijn van de oplichtingspraktijken die plaatsvonden tussen mei 2013 en februari 2015. 

Ook wij ontvangen regelmatig signalen over valse facturen of misleidende aanbiedingen van derden. MKB Nederland verzamelt alle meldingen en biedt informatie om jou te beschermen tegen de vaak geraffineerde wijze waarop oplichters te werk gaan. Zie Fraudehelpdesk.nl

 

Categoriën: Zakelijk
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading