Nieuwe baan

Heb jij alles financieel op orde?

Ontving jij een WW- of bijstandsuitkering?

Deze zal beëindigen of lager uitvallen

 Print

Een nieuwe baan heeft invloed op je werkloosheidsuitkering of op je bijstandsuitkering als je die ontving. Je bent altijd verplicht om een nieuwe baan door te geven aan de uitkering verstrekker. Je uitkering zal beëindigen, of in sommige gevallen lager uitvallen.

Ga je (weer) aan het werk en ontving je hiervoor een WW-uitkering? Geef dit dan door aan het UWV . Ook als je maar een paar uurtjes in de week werk hebt gevonden.

  • Als je een baan hebt gevonden met minder uren dan je eerst had, dan houd je de uitkering voor het verschil in uren. Is het verschil minder dan 5 uur, dan stopt de uitkering helemaal.
  • Ook als je brutoloon lager is dan 125% van je bruto WW-uitkering, dan wordt 70% van je inkomsten van je WW-uitkering afgetrokken. Op die manier hoef je er niet op achteruit te gaan.

Meer info op de website van het UWV .

Je ontvangt bijstand als je niet genoeg inkomen of eigen vermogen hebt om in je levensonderhoud te voorzien. Zodra je een nieuwe baan hebt is dit misschien deels of helemaal niet het geval. Afhankelijk van je nieuwe inkomsten zal je nog gedeeltelijk of geen bijstandsuitkering meer ontvangen. Wijzigingen in jouw situatie kun je doorgeven aan de gemeente.

Hulp nodig of meer weten over financiën en een nieuwe baan?

Stel je vraag aan onafhankelijk adviseurs. Je ontvangt van maximaal 3 adviseurs in jouw regio een antwoord. Jij bepaalt daarna óf en met wie je in contact wilt komen.

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.

Een nieuwe baan, een nieuw pensioen?

Beginnen, overstappen of zo laten, aan jou de keus

Lees meer

Deel deze
pagina