Nieuwe baan

Heb jij alles financieel op orde?

Heeft jouw nieuwe werkgever een collectieve verzekering?

Het is niet altijd voordeliger om je daar bij aan te sluiten

 Print

Sommige werkgevers bieden de mogelijkheid aan hun werknemers om zich collectief te verzekeren. Een collectieve verzekering is een verzekering die je met een groot aantal mensen afsluit. Bijvoorbeeld een verzekering speciaal voor werknemers van een bepaald bedrijf of leden van een sportclub. Je krijgt dan vaak korting op de premie. Informeer bij je nieuwe werkgever of er ook een collectief is waarbij je je kan aansluiten en check of het voor jou interessant is. Waar moet je dan op letten?

Voordelen van een collectief

+ Korting op je basispremie
Kortingen kunnen oplopen tot 5% per maand (al geldt dit in de meeste gevallen niet voor de basispremie).

+ Korting op aanvullende verzekering
Bij veel collectieven is het ook mogelijk om een korting te krijgen op de aanvullende zorgverzekeringen, of dat je werkgever een deel van de kosten van jouw aanvullende zorgverzekering voor zijn rekening neemt.

+ Verzekering passend bij jouw werkzaamheden
Sommige werkgevers hebben afspraken gemaakt met zorgverzekeraars waardoor je vaak snelle en specifieke zorg kan krijgen die helemaal is afgestemd op de werkzaamheden die je doet.


Let op!


In sommige gevallen kan een collectieve zorgverzekering inderdaad voordelig zijn. Maar ook al krijg je korting bij het afsluiten van een collectieve zorgverzekering, dat wil niet per se zeggen dat je daarmee voordeliger uit bent; een andere zorgverzekering zonder collectiviteit kan toch een lagere premie hebben of beter bij je wensen passen. Krijg meer informatie over zorgverzekeringen in ons zorgverzekeringdossier .

Hulp nodig of meer weten over financiën en een nieuwe baan?

Stel je vraag aan onafhankelijk adviseurs. Je ontvangt van maximaal 3 adviseurs in jouw regio een antwoord. Jij bepaalt daarna óf en met wie je in contact wilt komen.

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.

Ontving je een WW- of bijstandsuitkering?

Vergeet dit niet aan te passen

Lees meer

Deel deze
pagina