Een huis kopen

en zorgeloos wonen

Kiezen voor een rentevast periode

rentevast periode hypotheek

Waarop let je bij het bepalen van de rentevast periode?

 Print

Bij de keuze voor een hypotheek is het belangrijk om goed de voorwaarden van de hypotheek af te wegen, maar ook om te kijken welke rente je hebt en voor welke periode je deze rente vast wilt zetten. De rentevast periode.

Kies je voor een korte of lange rentevaste periode?

Je hebt de keuze voor een variabele rente op maandbasis tot 30 jaar rentevast. Kies je voor een korte periode, dan heb je vaak een lage rente en betaal je minder. Wel kan de rente gaan stijgen, waardoor je ineens meer moet betalen.

Bij de keuze voor een langere periode is de rente hoger, maar heb je wel zekerheid over wat je de komende jaren moet betalen. Wel geldt dat wanneer de rente daalt, jij een hoge rente blijft betalen. Je kunt er dan voor kiezen je hypotheek over te sluiten, al is dat wel vaak kostbaar.

Wil je graag weten wat voor jouw specifieke situatie het verstandigst is?

Een financieel adviseur kan jou hierover advies geven. Zo voorkom je dat je keuzes maakt waar je voor langere tijd aan vast zit en die achteraf minder voordelig voor jou blijken te zijn.

Tip: Bij een lening van 10 jaar betaal je minder rente dan bij een lening van 20 jaar. Jouw voordeel hierbij kan zijn dat je meer kunt lenen. Laat eens berekenen of dit verschil in rente iets voor jou kan betekenen.

Stel je vraag

Heb je vragen of wil je advies? Stel dan hieronder eenvoudig en anoniem je vraag aan de beste financieel adviseurs van Nederland.

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.

Huis Kopen

Bekijk alle onderwerpen

Welke hypotheek past bij jou?

Hypotheken uitgelicht

Deel deze
pagina

0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?