Een huis kopen

en zorgeloos wonen

Weten wat je maximale hypotheek is?

Maximale hypotheek bepalen

Laat je goed informeren

gesprek om maximale hypotheek te bepalen

 Print

Willen je partner en jij jullie appartement verkopen en jullie intrek nemen in een eengezinswoning? Of ruil jij het dorp waar je momenteel woont graag in voor het droomhuis dat je gespot hebt in de stad? Dan ben je vast benieuwd hoeveel jij maximaal kunt lenen voor de hypotheek en wat de maandlasten worden. En hoe zit het met de hypotheek op de oude woning?

Hoeveel kan ik lenen?

Online vind je diverse tools waar je gemakkelijk je maximale hypotheek kunt berekenen. Vul o.a. je persoonlijke gegevens in, inclusief je maandsalaris, geef aan of je een partner hebt en noteer het spaargeld dat je op de bank hebt staan. Vervolgens verschijnt er (hopelijk) een mooi bedrag op je scherm: de maximale hypotheek. Het is een duidelijke indicatie waar je rekening mee kunt houden. Wil je echter exact weten hoeveel je maximaal kunt lenen en hoe je je huidige hypotheek bijvoorbeeld omzet? Bereid je dan goed voor door in gesprek te gaan met een financieel adviseur.

Gesprek met een adviseur

Heb je al een woning en dus een hypotheek? Dan kan de adviseur je helpen zodat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Wil jij graag weten hoeveel je nou echt kunt lenen en wat de maandlasten worden voor een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek? Een adviseur vertelt je meer over de mogelijkheden. Hierin houdt hij rekening met de huidige hypotheekconstructie en brengt hij een onafhankelijk advies uit. Uiteraard kost dit advies geld, maar uiteindelijk kan dit je juist veel geld besparen.

Wat neem je mee naar de adviseur?

Als je in gesprek gaat met een adviseur, zal hij naast inkomensgegevens ook de volgende informatie van je willen weten:

  1. Wat je huidige hypotheekvorm(en) is/zijn?
  2. Wie de huidige geldverstrekker is?
  3. Wat je hypotheekschuld / restschuld is?
  4. Welk rentepercentage je nu betaalt?
  5. Hoe lang de rentevast periode nog is?
  6. Wat de minimale verkoopwaarde van je huidige woning is?

Ga daarom goed voorbereid het gesprek in. Jeanine en Falco gingen je voor en wonnen het advies in van onafhankelijk adviseur Bert. Weten wat Bert voor hen heeft kunnen betekenen? Je leest het hier.

Ga jij voor het eerst een huis kopen? Dan komt er van alles op je pad. Hulp nodig? Volg dan ons uitgebreide stappenplan zodat je niets over het hoofd ziet. En natuurlijk helpen we je graag verder. Meer informatie over het kopen van een nieuwe woning vind je hier.

Stel je vraag

Heb je vragen of wil je advies? Stel dan hieronder eenvoudig en anoniem je vraag aan de beste financieel adviseurs van Nederland.

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
maximale hypotheek bepalen

Huis Kopen

Bekijk alle onderwerpen

4 tips; geld besparen:

Deel deze
pagina