Welke adviseur past bij mij?

Waar je op moet letten bij de keuze voor een adviseur

 Print

Als je financieel advies nodig hebt, wil je dat het bij je past. Het vinden van de juiste financieel adviseur is lastig. De ene adviseur is de andere niet. Maar waar moet je op letten? Check bij de keuze van je financieel adviseur in ieder geval de volgende punten.

Ga je naar een verkoper of adviseur? Aan jou de keus, maar dan moet je wel weten wat de verschillen in dienstverlening zijn. In de tabel hebben wij de belangrijkste verschillen in kaart gebracht tussen verkoop bij de bank en verzekeraar of het advies van een onafhankelijk adviseur.

Je bent op zoek naar de beste financiële oplossing, die het beste aansluit op jouw wensen tegen zo laag mogelijke kosten. Of de adviseur die voor je zit dat kan doen weet je door het stellen van onderstaande vragen tijdens een eerste gesprek. Ontdek in hoeverre een adviseur (on)afhankelijk is en waarborg een objectief advies.


  • Hoeveel verschillende aanbieders vergelijkt u?
  • Verkoopt u eigen producten?
  • Heeft u een relatie met een bank of verzekeraar?
  • Wat doet u voor mij als er bij de bank of verzekeraar iets fout gaat?
  • Wat doet u voor mij als een schade onvoldoende wordt uitgekeerd?
  • Wat doet u als er lagere of betere producten van andere aanbieders te koop zijn?

Wil je een adviseur aan huis, of ga je liever op bezoek in het kantoor? Wil je een adviseur in de buurt op loopafstand? Of vind je het niet erg om een stukje te reizen? Ga na of jouw keuze door de adviseur wordt aangeboden.

Op welk moment van de week wil je geholpen worden? Heb je alleen tijd in de avonduren of in het weekend? Of ben je doordeweeks ook in staat om met je financiën bezig te zijn? Wanneer is jouw adviseur beschikbaar?

Iedere adviseur heeft een eigen manier van informeren. Waar heb jij behoefte aan? Wil je keuzes en overwegingen van begin tot eind meekrijgen? Of wil je alleen de dingen horen die je nodig hebt bij het maken van een keuze? Daarnaast: wil je per brief of e-mail geïnformeerd worden? Of heb je liever persoonlijk contact? Ga na hoe je geholpen wordt en bedenk of je dat zelf ook wilt.

Uiteraard is de grote hamvraag: is er een klik tussen jou en je adviseur? Hij duikt straks in jouw financiële situatie. Biedt hij waar jij behoefte aan hebt? En durf je het met deze persoon aan?

Stel je vraag

Heb je vragen of wil je advies? Stel dan hieronder eenvoudig en anoniem je vraag aan de beste financieel adviseurs van Nederland.

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.

Dienstverlening

Bekijk alle onderwerpen

Verschillen tussen verkoop en advies

Weet wat je koopt!

Deel deze
pagina