Waarom onafhankelijk advies?

De meerwaarde van een adviseur

 Print

Bepalen wat je financieel allemaal moet regelen is best lastig. Er zijn veel verschillende producten en de voorwaarden zijn vaak lastig te begrijpen. En als je de producten met elkaar wilt vergelijken, zie je vaak door de bomen het bos niet meer. En dat terwijl je een beslissing moet nemen voor een lange periode. Is er geen andere manier om een keuze te maken voor een financieel product dat aansluit bij jouw leefsituatie? Je kunt jouw eisenpakket neerleggen bij een onafhankelijk financieel adviseur. Hij adviseert over wat het beste bij jouw situatie past.

Een onafhankelijk financieel adviseur bekijkt in welke leefsituatie jij je bevindt en wat jouw financiële wensen zijn. Zo kan hij bepalen welke verzekeringen bij jou passen en je hierover een goed en vooral onafhankelijk advies geven. Ook denkt de adviseur met je mee. Wat verwacht je voor de toekomst, heb je nog financiële vragen? Een onafhankelijk adviseur komt met oplossingen, omdat hij maatwerk biedt en niet afhankelijk is van financiële instellingen of banken.

Omdat je leven continu onderhevig is aan veranderingen, zijn je financiële producten dit ook. Een onafhankelijk adviseur weet precies welke veranderingen van invloed zijn op jouw toekomst en op de financiële producten die jij hebt afgesloten. Heb je een huis gekocht, ga je trouwen of krijg je een kind? Of misschien ben je net met pensioen gegaan, heb je sinds kort een eigen bedrijf of heb je juist ontslag gekregen. Allemaal situaties die van invloed zijn op de door jou afgesloten financiële producten. Maar denk jij hieraan wanneer zich zo’n ingrijpende leefsituatie voordoet? Een onafhankelijk adviseur doet dit wel en regelt op de achtergrond de zaken voor jou.

Je wilt degene die jou van advies voorziet kunnen vertrouwen. Je wilt er zeker van zijn dat het advies dat je ontvangt deskundig is, maar ook dat deze onafhankelijk is en dat de adviseur niet praat namens een bank of verzekeraar. Dat jouw adviseur gewoon bekijkt welke verzekering voldoet aan jouw eisen en wensen. Eigenlijk moet je adviseur jou gewoon van dienst zijn. En daarnaast is het prettig om een klik met elkaar te hebben. Je legt immers wel je financiële gegevens bij hem op tafel.

Een financieel adviseur betaal je uiteraard voor het advies dat je van hem ontvangt en voor het beheren van je financiële pakket. Maar daar krijg je veel voor terug. Vaak blijk je zelfs dankzij hem te besparen op je verzekeringen. Ook staat een financieel adviseur voor je klaar wanneer je bijvoorbeeld bij schade aanspraak wilt maken op je verzekeringen.

Welke voordelen biedt een onafhankelijk financieel adviseur je nog meer en waarom? Lees de 9 voordelen

Stel je vraag

Heb je vragen of wil je advies? Stel dan hieronder eenvoudig en anoniem je vraag aan de beste financieel adviseurs van Nederland.

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading

Dienstverlening

Bekijk alle onderwerpen

9 voordelen van een
onafhankelijk adviseur

Deel deze
pagina

Deze site maakt gebruik van cookies. Door deze site te gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies. Lees meer
6
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?