Financieel adviseurs kennen hun klant

"Mijn adviezen moeten 100% solide en betrouwbaar zijn”

 Print

Onafhankelijke financieel adviseurs zijn veelal kleine, zelfstandige ondernemers die een sterke binding hebben met de lokale gemeenschap. Zo ook Walter (61), zelfstandig financieel adviseur in Noord-Holland.

“Een groot deel van mijn klanten woont in een straal van zo’n 10 kilometer van mijn kantoor. Ik kom ze tegen in het dorp, in de supermarkt, bij de tennisvereniging. Vaak ken ik de namen van hun kinderen, maar bijvoorbeeld ook de hoogte van hun maandlasten. Ik beschik dus over veel vertrouwelijke informatie en ga daar zeer zorgvuldig mee om.”

Walter werkt in een zeer hechte gemeenschap. Ons kent ons, zogezegd. “Dat bepaalt ook mijn manier van adviseren. Mijn adviezen moeten 100% solide en betrouwbaar zijn. Niet dat ik in de grote stad anders zou werken, maar het speelt wel mee. Als ik iemand nu een financieel product aanbeveel, wil ik over 5 jaar met diezelfde klant nog een vriendschappelijk potje tennis kunnen spelen.”

Optreden als vertrouwenspersoon

De vertrouwenspositie die Walter voor veel van zijn klanten inneemt, heeft er toe geleid dat hem regelmatig wordt gevraagd om te ondersteunen bij echtscheidingen. “Dat is eigenlijk zo gegroeid”, zegt Walter. “Vaak was ik al op de hoogte van de financiële situatie van beide partners. Ik help ze dus de zaken op financieel gebied zo goed mogelijk te regelen, zodat beide partijen na de echtscheiding verder kunnen. Daar komt best veel bij kijken. Moet het huis worden verkocht of kan één van beiden er blijven wonen? Wat doen we met een eventuele levenspolis? En met het pensioen?”

Walter is helder over zijn rol: “Ik ben geen relatietherapeut, laat dat duidelijk zijn. Echtparen die bij mij aan tafel komen, hebben de beslissing om te scheiden al genomen. Het gaat ze er nu om de echtscheiding zo soepel mogelijk te regelen. Mijn taak is om te bemiddelen op het financiële vlak. In negen van de tien gevallen ken ik het echtpaar ook nog persoonlijk. Ik ben dus betrokken, maar tegelijkertijd houd ik afstand en adviseer zo objectief en neutraal mogelijk. Dat wordt vaak als bijzonder prettig ervaren.”

Stel je vraag

Heb je vragen of wil je advies? Stel dan hieronder eenvoudig en anoniem je vraag aan de beste financieel adviseurs van Nederland.

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.

Dienstverlening

Bekijk alle onderwerpen

Welke financieel adviseur past
bij mij?

Waar je op moet letten bij de keuze voor een adviseur

Deel deze
pagina

0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?