Beleggingsverzekering

Hoe zit het ook alweer?

Hulp bij aanpassen of afsluiten beleggingsverzekering?

Hersteladvies bij lopende producten kosteloos

 Print

Wil je bepalen hoe jouw beleggingsverzekering ervoor staat? Checken of je je huidige beleggingsverzekering moet aanpassen of wil je een nieuwe verzekering afsluiten? Je kan natuurlijk zelf aan de slag gaan. Zorg dan dat je precies weet wat er allemaal bij komt kijken om de juiste keuze te maken.

..

..

Maar let op. Met alle fiscale regels, garanties, kosten etc. wordt het al snel te complex om zelf te bepalen wat verstandig is. Alles zelf doen is ook niet nodig. In het geval van een lopende beleggingsverzekering heb je recht op gratis hersteladvies van je eigen adviseur of verzekeraar. In zo’n hersteladvies wordt bekeken of en hoe je je oorspronkelijke spaardoel het beste kan bereiken.

  • Inzicht of de beleggingsverzekering nog voldoet aan de oorspronkelijke doelstelling
  • Inzicht in de mogelijkheden tot aanpassing
  • Inzicht in de voor- en nadelen van mogelijke aanpassingen
  • Uitvoeren van aanpassingen binnen het lopende product (bijv. de overlijdensrisicoverzekering eruit halen of een andere -goedkopere- fondskeuze bepalen)

Gratis hersteladvies richt zich op aanpassingen binnen het lopende product om zo beter te voldoen aan de oorspronkelijke doelstelling. Als je meer wilt van je adviseur kan hij kosten in rekening brengen. Enkele voorbeelden:

  • Als je geholpen wordt door een ander advieskantoor of verzekeraar dan waar jij je beleggingsverzekering destijds hebt afgesloten
  • Als je nieuw advies wilt omdat je persoonlijke situatie of je doelstelling
  • en gewijzigd zijn.
  • Als je advies wilt over welke andere (nieuwe) producten bij andere banken en verzekeraars een betere oplossing bieden.
  • Als je hulp wilt bij de aanschaf van nieuwe producten

Let op: je adviseur dient je vooraf te informeren wat hij wel en niet in rekening zal brengen. Maak duidelijke afspraken wat je van je adviseur of verzekeraar verwacht en wat dat eventueel kost.

De AFM heeft verzekeraars en financiële dienstverleners opgeroepen om klanten met een beleggingsverzekering te benaderen om deze verzekering te herzien. Heb je nog niets van jouw adviseur vernomen? Neem dan contact met hem op en vraag om een hersteladvies voor jouw beleggingsverzekering.

.

Nog vragen over jouw beleggingsverzekering?

Stel je vraag aan onafhankelijk adviseurs. Je ontvangt van maximaal 3 adviseurs in jouw regio een antwoord. Jij bepaalt daarna óf en met wie je in contact wilt komen.

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.

0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?