Belastingaangifte doen

Leuker en makkelijker kunnen we het wel maken

Belastingaangifte: leuker kunnen we het wél maken

Organiseer een belastingfeestje en doe regelmatig ademhalingsoefeningen

 Print

De Belastingdienst maakt de aangifte makkelijker. Maar waarom zou je niet proberen het ook leuker te maken? Met deze tips van Finfin van Adfiz maak je van jouw belastingaangifte een feestje!

Nodig je beste vrienden uit en organiseer een belastingfeestje! Start om 17.00 uur met een hapje en drankje, aansluitend wordt er gezamenlijk aangifte gedaan en eindig de avond met een heerlijke maaltijd en lekkere drankjes. Uiteraard: de dresscode is blauw. Naast heel gezellig ook nog eens nuttig: zo kan je elkaar helpen!

Maak een playlist aan op Spotify. Met wat swingende deuntjes over geld in de woonkamer wordt het in een keer een stuk aangenamer. Tips van de redactie:

Wat ga je doen met het geld dat je terugkrijgt? Leg je het opzij en spaar je voor iets groters? Neem je je geliefde mee uit eten? Koop je eindelijk die gave laarzen of gebruik je het om je schulden terug te betalen? Schrijf op wat je met je belastingteruggaaf wilt doen en hang het boven je computer. Een soort mantra dus, die jou erdoorheen loodst!

Snap je het niet, kan je de juiste bedragen niet vinden en voel je je opgejaagd? Laat je op dat moment niet gek maken. Pak je rust en doe na ieder onderwerp in je aangifte een ademhalingsoefening. Adem in, adem uit.

Niets werkt beter dan iets leuks of lekkers in het vooruitzicht stellen na die aangifte. Bedenk vooraf wat je beloning is. Wij dachten aan uitwaaien op het strand of in het bos met het gezin. Wat stel jij in het vooruitzicht?

Zie je het helemaal niet zitten? Echt geen zin? Een financieel adviseur kan helpen bij je aangifte. Vind hier een adviseur bij jou in de buurt.

Hulp nodig bij, of vragen over jouw belastingaangifte?

Op Finfin van Adfiz stel je eenvoudig en anoniem je vraag aan de beste financieel adviseurs van Nederland. Je krijgt snel antwoord!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.

Belastingaangifte

Help! Belastingaangifte

Aangifte in 5 stappen

Deel deze
pagina