“Ons dagje uit eindigde door die schade vervelend”

Dankzij goed advies wisten we dat er meer mogelijk was.

 Print

Casper (28) en Ellen (26) keerden na een gezellig dagje uit in de stad terug bij hun auto. Casper: “We hadden onze auto in een straat een stukje van het centrum geparkeerd. Op een plek waar veel mensen langslopen, dat leek ons veilig. Maar nu bleek er iemand tegen onze auto aan te hebben gezeten. Op het portier aan de bestuurderskant zat een fikse kras.” Ellen vult hem aan: “En van de dader ontbrak uiteraard ieder spoor. Balen natuurlijk, want we hadden geen idee wat we zonder bewijs moesten doen.”

Bellen met een financieel adviseur

De eerste aan wie ze dachten om te bellen was Frans (46), hun onafhankelijk financieel adviseur bij wie ze al hun financiële zaken hebben ondergebracht. Frans: “Ik vertelde ze dat ze direct contact op moesten nemen met de politie. Het is namelijk belangrijk dat je meteen aangifte doet. Daarna zocht ik de verzekeringspapieren van Casper en Ellen erbij. Ze hadden een WA-verzekering en waren dus niet verzekerd voor deze schade. Ik adviseerde ze dat ze hun schade moesten laten opnemen bij een schadeherstelbedrijf, zodat we in ieder geval wisten waar we aan toe waren.”

Waarborgfonds Motorverkeer

De auto van Casper en Ellen bleek een schade te hebben van € 550,-. “Dat is natuurlijk een behoorlijk bedrag,” vindt Frans. “Terwijl ze niets aan de schade konden doen. Maar ja… verhalen op een tegenpartij was ook niet mogelijk, want die hadden ze niet.” Hij wees hen toen op het Waarborgfonds Motorverkeer. “Daar hadden we nog nooit van gehoord,” geeft Casper aan. “Maar gelukkig wist Frans het ons goed uit te leggen.”

Dader onbekend? Er is een kans om de schade te verhalen

Frans: “Bij het Waarborgfonds Motorverkeer kun je onder andere terecht als je schade hebt aan je auto, de veroorzaker is doorgereden en je zijn identiteit niet kunt achterhalen. Precies zoals bij Casper en Ellen het geval is. Wel betaal je altijd een eigen risico van € 250,- en er zitten enkele eisen aan verbonden. Je moet bijvoorbeeld kunnen aantonen dat je hebt geprobeerd om de veroorzaker te achterhalen en er moet een getuige zijn die kan bevestigen dat de auto bij aankomst geen schade had, bij terugkomst wel en dat er in de tussentijd niet met de auto is gereden. Aan deze eisen voldeden Casper en Ellen gelukkig, want ze hadden aangifte gedaan en ze waren met z’n tweeën, dus een getuige.” Ellen: “Dankzij de goede begeleiding van Frans kregen we na aftrek van het eigen risico dus nog € 300,- van het Waarborgfonds. Daar waren we enorm blij mee.”

Extra tip: neem een rechtsbijstandverzekering

Wel gaf Frans ze nog een extra tip mee: “Ik adviseerde ze om na te denken over het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering bij hun autoverzekering. Nu betaalden ze mij voor de kosten van mijn advies en begeleiding. Bij een rechtsbijstandverzekering hadden ze ondersteuning ontvangen vanuit hun verzekering.”

14 handige preventietips

Soms is er niets aan te doen, maar je kunt de kans wel zo klein mogelijk maken dat jij met dergelijke problemen te maken krijgt. Lees hier onze 14 prventietips om schade aan je auto te voorkomen.

Stel je vraag

Heb je vragen of wil je advies? Stel dan hieronder eenvoudig en anoniem je vraag aan de beste financieel adviseurs van Nederland.

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.

De 8 belangrijkste polisvoorwaarden

Deel deze
pagina