Schadevrije jaren bij autoverzekering

 Print

Schadevrije jaren bouw je op via je autoverzekering. Deze moet dan wel op jouw naam staan. Voor ieder jaar dat je schadevrij rijdt, bouw je een korting op de premie van je autoverzekering op; de no-claim korting. Krijg je schade door je eigen schuld, dan val je een aantal treden naar beneden. Het kan ook zijn dat je op een negatief aantal schadevrije jaren komt te staan. In dat geval krijg je te maken met een premietoeslag in plaats van een korting.

Stap je over naar een andere verzekeringsmaatschappij, dan neemt deze jouw gegevens over van je oude maatschappij. Je nieuwe verzekeraar bepaalt dan op welke trede jij komt te staan op hun bonus/malus-ladder en wat (de korting voor) jouw premie is. Bij een negatief aantal schadevrije jaren is het vaak niet mogelijk om over te stappen. Je kunt vaak beter verzekerd blijven bij je huidige verzekeraar, totdat je weer op nul schadevrije jaren staat.

Stel je vraag

Heb je vragen of wil je advies? Stel dan hieronder eenvoudig en anoniem je vraag aan de beste financieel adviseurs van Nederland.

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.

5 bespaartips op een autoverzekering

Deel deze
pagina

0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?